Slavia neudržela vedení a remizuje s Brnem 1:1 | SK Slavia Praha
Více

Slavia neudržela vedení a remizuje s Brnem 1:1

1:1
(0:0)
9. kolo, 29. 11. 2020, Sinobo Stadium
9. kolo, 29. 11. 2020, Sinobo Stadium
SK Slavia Praha - FC Zbrojovka Brno
Sešívaní šli proti Brnu do vedení zásluhou Abdallaha Simy, Brno ale v samotném závěru dokázalo srovnat na konečných 1:1. Slavia si tak připisuje druhou bodovou ztrátu v ligovém ročníku.

Pro utkání 9. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém sešívaní poprvé od návratu mezi elitu přivítali Zbrojovku Brno, udělal trenér Jindřich Trpišovský oproti poslednímu utkání v Nice hned sedm změn v základní sestavě. Po pauze způsobené zraněním se na hřišti ukázal Ondřej Karafiát. Vůbec poprvé v základní sestavě za sešívané áčko nastoupil sedmnáctiletý Matěj Jurásek, který si své první minuty odbyl už minulý týden v Opavě.

Sešívaní začali utkání aktivně, ale jako první se do šance dostali hosté. Hned v 5. minutě zpracoval Oscar míč na dlouhou nohu a pobídl brněnského Fouska k úniku. Ten ve vápně mohl hledat lépe postaveného spoluhráče, ale rozhodl se vystřelit. Naštěstí pro sešívané svým tvrdým pokusem ale jen orazítkoval pravou tyč slávistické branky.

Ve 12. minutě zahrozil na druhé straně Nicolae Stanciu, a to přímo z rohového kopu, který nebezpečně kroutil pod břevno. Fousek se ale i přes vystavenou hradbu sešívaných hráčů zvládl vyhoupnout do vzduchu a míč vyrazit. Další šance přišla o pět minut později a opět se na ní podílel rumunský záložník. Krásnou šajtlí z levé strany našel ve vápně hlavu Jana Bořila, ten ale v záklonu nezamířil přesně.

Matěj Jurásek sice teprve v srpnu oslavil sedmnácté narozeniny, ve srovnání s mnohem staršími protihráči ale v první půli rozhodně nezaostával. Ve 26. minutě se v rohu vápna šikovně otočil okolo obránce a postupoval sám z úhlu na Fouska. Na malém vápně postavený Petar Musa se přihrávky nedočkal, Jurásek šel do zakončení sám. Bohužel i tentokrát byl brněnský gólman úspěšný, a skóre se tak zatím neměnilo. Sešívaní po zbytek poločasu drželi míč na svých kopačkách, jejich snažení ale výraznější šance už nepřineslo, a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Na nedostatek šancí v první půli reagoval Jindřich Trpišovský o přestávce trojitým střídáním. Do hry šel Tomáš Holeš, Peter Olayinka a Lukáš Masopust.

Na první větší šanci poločasu si sešívaní museli počkat do 59. minuty. Nicolae Stanciu z přímáku našel přesně Jana Bořila, který hlavou prodlužoval před branku. Míč sice obrana odvrátila, ovšem jen před Ondřeje Kúdelu. Ten ale z voleje levačkou zamířil jen do vrchních řad Tribuny Sever. Stále nerozhodný stav znamenal další osvěžení v útočných řadách, do hry šel Abdallah Sima.

Doposud největší sešívaná příležitost přišla v 66. minutě. Petar Musa šikovně vysunul do vápna čerstvého Abdallaha Simu, který hned obratem před brankou hledal Petera Olayinku. Toho ale z bezprostřední blízkosti vychytal Fousek.

Sešívaní se branky nakonec dočkali. To, k čemu směřovala celá druhá půle, přišlo v 69. minutě. Jan Bořil přesným centrem z levé strany našel ve vápně Lukáše Masopusta, který prodloužil na Abdallaha Simu a ten už nezaváhal! Hlavou nedal Fouskovi šanci a poslal sešívané do vedení – 1:0!

Sešívaní hru kontrolovali, pojišťující gól ale nepřicházel, a to se jim stalo osudným. Nejprve po zbytečné ztrátě unikl slávistické obraně Štěpanovský, Ondřej Kolář ho ale vychytal a vyrazil míč na roh. Dobře kopnutý roh Štěpanovského z 88. minuty prodloužil Dreksa na zadní tyč, kam si seběhl Šural a vyrovnal na 1:1.

Závěrečný tlak sešívaných gól nepřinesl, a slávisté si tak po remízovém výsledku s Brnem připsali druhou ztrátu v ligové sezoně 2020/21.

1:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Bořil, Kúdela, Karafiát (46. Holeš), Oscar – Traoré – Jurásek (63. Sima), Stanciu, Lingr (46. Olayinka), Provod (46. Masopust) – Musa (80. Tecl)

FC Zbrojovka Brno

Floder – Kotula, Gajić, Dreksa, Moravec – Pachlopník (45. Hladík), Čermák (57. Šural), Sedlák, Přichystal (72. Šumbera) – Růsek (57. Bariš), Fousek (72. Štěpanovský)

Detaily utkání

Branky
69. Sima – 88. Šural
Žluté karty
Čermák, Fousek, Moravec, Dreksa, Bariš – Dorley, Musa
Rozhodčí
Hrubeš – Nádvorník, Dobrovolný

Aktuálně

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Další články