Výhra v Mladé Boleslavi, dvěma góly zazářil Stanciu | SK Slavia Praha
Více

Výhra v Mladé Boleslavi, dvěma góly zazářil Stanciu

0:3
(0:2)
23. kolo, 14. 3. 2021, Lokotrans Aréna, Mladá Boleslav
23. kolo, 14. 3. 2021, Lokotrans Aréna, Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha
Sešívaní ve 23. kole FORTUNA:LIGY zvítězili na hřišti Mladé Boleslavi 3:0. O zisku tří bodů rozhodl v první půli dvěma krásnými trefami Nicolae Stanciu, v závěru utkání pojistil výhru proměněnou penaltou Júsuf.

Mladá Boleslav vstupovala do utkání v dobrém rozpoložení, v minulém kole zvítězila v Českých Budějovicích, poprvé v sezoně vyhrála v lize dvě po sobě jdoucí utkání a vzdálila se od sestupového pásma. Slávisty zase hřála vzájemná bilance, od března 2016 porazili Středočechy v devíti ligových střetnutích v řadě, přičemž poslední tři výhry zaznamenali po výsledku 1:0.

Vykartovaného Jana Kuchtu nahradil na hrotu útoku Stanislav Tecl, oproti čtvrtečnímu úvodnímu osmifinále Evropské ligy proti Rangers došlo v základní sestavě k pěti změnám. Po delší době hrál od první minuty Mick van Buren.

V 8. minutě po faulu na Lukáše Provoda rozehrál standardní situaci Nicolae Stanciu. Šedu ohrozil přímou střelou, boleslavský brankář zvládl zakročit.

Po čtvrt hodině hry domácí zahrávali rohový kop, nejvýše vyskočil Ondřej Kolář a uklidil balon do bezpečí. O minutu později předvedli sešívaní povedenou akci, dlouhý nákop Lukáše Masopusta zpracoval Abdallah Sima a vyslal do šance Stanislava Tecla. Útočník Slavie tváří v tvář Šedovi neuspěl, jeho střela pravačkou mířila těsně mimo.

Ve 20. minutě nebezpečně pálil Nicolae Stanciu, míč trefil probíhajícího Stanislava Tecla. Ve 24. minutě Zmrhal, majitel tří titulů se Slavií, přihrávkou pod sebe oslovil Maška, který z první nemířil přesně. O pár vteřin později se do dvou příležitostí dostal Abdallah Sima, v první senegalského křídelníka reflexivně vychytal Šeda, druhý pokus zablokovali domácí obránci.

Ve 28. minutě slávisté udeřili! K volnému přímému kopu se postavil Nicolae Stanciu a nádhernou ranou z 24 metrů, která se o otřela o levou tyč Šedovy branky, otevřel skóre - 0:1.

Úžasnou formu potvrdil Nicolae Stanciu ve 40. minutě. Po kličkované od Abdallaha Simy převzal míč, prošel přes tři obránce a levačkou z velkého úhlu propálil Šedu na bližší tyč podruhé - 0:2. Pro rumunského záložníka a nejaktivnějšího střelce FORTUNA:LIGY šlo o šestou branku v posledních čtyřech soutěžních utkáních, do kterých nastoupil!

Do konce první půle ještě proti Stanislavu Teclovi pohotově zasáhl Šeda a Abdallah Sima svým pokusem vysoko přestřelil. Druhý poločas načal Skalákův centr, který lehce tečovaný prolétl malým vápnem. Ondřej Kolář nemusel zasahovat, z následného rohu si domácí žádnou šanci nepřipravili. V 53. minutě musel Šeda na zem, jistý zákrok vytáhl po střele Abdallaha Simy. V 58. minutě mohl snížit Škoda, autor čtyř ligových tref hlavičkou z bezprostřední blízkosti minul. 

Pěknou individuální akcí se o chvíli později prezentoval Mick van Buren, Šeda ve spolupráci s obránci vše vyřešil. V 65. minutě zkoušel své štěstí nejlepší ligový nahrávač Lukáš Provod, svůj čtvrtý ligový gól ale nevstřelil, pravačkou pálil mimo. V 78. minutě chybělo Abdallahu Simovi k hlavičce jen pár centimetrů.

Dvanáct minut před koncem zápasu sáhl Jindřich Trpišovský k trojitému střídání, autora dvou gólů Nicolae Stancia nahradil Tomáš Holeš, Lukáš Provod pustil na hřiště Alexandera Baha a Júsuf vystřídal Stanislava Tecla. A střídající hráči důvěru splatili okamžitě, v 81. minutě Alexander Bah trefil centrovaným míčem ve vápně ruku Šimka a Júsuf nařízenou penaltu bezpečně proměnil - 0:3.  

Následně své spoluhráče podržel Ondřej Kolář, který vyrazil ránu Preislera. V 87. minutě se do vzduchu zavěsil Júsuf, ke druhé gólové radosti mu po hlavičce chybělo pár centimetrů.

Sešívaní zvítězili na Městském stadionu v Mladé Boleslavi 3:0 a můžou vyhlížet odvetu osmifinále Evropské ligy. Zkraje týdne odcestují do Glasgow, kde se ve čtvrtek utkají se skotskými šampiony Rangers FC o místenku mezi nejlepšími osmi týmy.

0:3

Sestavy

FK Mladá Boleslav

Šeda – Douděra, Křapka (71. Řezník), D. Šimek, Preisler – Matějovský (C) (71. Jirásek), Dancák – Skalák (81. Fulnek), Mašek (71. Jiří Klíma), Zmrhal (71. Ladra) – Michal Škoda

SK Slavia Praha

Kolář – Masopust, Kúdela, Deli, Bořil (C) – Hromada – Van Buren (70. Lingr), Stanciu (78. Holeš), Provod (78. Bah), Sima (87. Višinský) – Tecl (79. Júsuf)

Detaily utkání

Branky
28. a 40 Stanciu, 82. Júsuf (pen.)
Žluté karty
Matějovský, Škoda - Sima, Bořil
Rozhodčí
Julínek – Paták, Kubr

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články