Výhra nad Hradcem, dvakrát skóroval Kuchta | SK Slavia Praha
Více

Výhra nad Hradcem, dvakrát skóroval Kuchta

4:1
(2:0)
9. kolo, 26. 9. 2021, Eden Aréna
9. kolo, 26. 9. 2021, Eden Aréna
SK Slavia Praha - FC Hradec Králové
Sešívaní v 9. kole FORTUNA:LIGY porazili v Edenu Hradec Králové 4:1. Do sítě ligového nováčka se dvakrát trefil Jan Kuchta, po jedné brance přidali Daniel Samek a Ibrahim Traoré.

Slávisté na Hradec Králové narazili po více než čtyřech letech, na jaře 2017 vyhráli v Edenu 4:0. Jindřich Trpišovský oproti vršovickému derby udělal v základní sestavě jednu změnu, Ladislava Takácse, který si v Ďolíčku přivodil trhlinu ve stehenním svalu, nahradil Petr Ševčík. Stoperskou dvojici utvořili Aiham Ousou a Tomáš Holeš, na hrotu útoku nastoupil Jan Kuchta.

Nedělní soupeř se před startem nedělního utkání pyšnil dobrou formou, třikrát v řadě zvítězil a neinkasoval ani jednu branku.

Na první gól se v Edenu čekalo do 7. minuty, brankář Hradce Králové Fendrich neudržel v rukavicích centr Petra Ševčíka z pravé strany a pohotový Jan Kuchta dopravil balon do sítě – 1:0. Nejlepší kanonýr uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY skóroval ve třetím soutěžním duelu v řadě, Fendrich v lize inkasoval po 279 minutách.

Rány Rady a Ivana Schranze mířily mimo, střílený centr Nicolae Stancia z 12. minuty nikoho ze spoluhráčů nenašel. Ve 21. minutě postupoval sám na Fendricha po krásném pasu od Daniela Samka Jan Kuchta, gólman hostů se díky včasnému vyběhnutí přehodit nenechal. Následně se dobrým obranným blokem prezentoval Aiham Ousou.

Ve 27. minutě byl před pokutovým územím sražen Nicolae Stanciu, rumunský reprezentační záložník si sám postavil balon a pravačkou těsně minul levou tyč Fendrichovy branky. Po půl hodině hry spolehlivě chytající Aleš Mandous zkrotil v náruči volný přímý kop Rady. O sedm minut později brankář sešívaných předvedl výborný zákrok, když vytáhl ránu Soukeníka mířící na vzdálenější tyč.

Pět minut před koncem prvního poločasu svěřenci Jindřicha Trpišovského navýšili svůj náskok. Zpětnou přihrávku Ivana Schranze prodloužil Petr Ševčík k Danielu Samkovi, který zpoza vápna bez přípravy s přispěním levé tyče vstřelil svůj třetí ligový gól v kariéře – 2:0. Všechny trefy Samek zaznamenal v domácím prostředí, trefil se proti Slovácku i Baníku.

Stejným výsledkem první půle skončila. V jediné nastavené minutě obdržel Rada za podražení Ivana Schranze první žlutou kartu duelu. Do druhé pětačtyřicetiminutovky hosté vyměnili brankáře, zraněného Fendricha nahradil Vízek. O snížení se pokusil Prekop, ale mezi tři tyče nemířil. Třetí gól Slavie přidal v 50. minutě opět Jan Kuchta, kterému připravil skvělou palebnou pozici Lukáš Masopust – 3:0.

V 58. minutě Jan Kuchta útočil na hattrick, Vízek proti jeho halfvoleji předvedl výborný zákrok a míč vytěsnil na roh. Palebnou pozici připravil opět Lukáš Masopust. Následovalo dvojité střídaní Slavie, na hřiště se dostali Ondřej Lingr a Ibrahim Traoré. Záložník z Pobřeží slonoviny po pár vteřinách rozvlnil svým prvním dotekem s balonem síť počtvrté, hlavičkou na zadní tyči zakončil signál po nakrátko rozehraném rohovém kopu a centru Alexandera Baha – 4:0.

Novotného příležitost zneškodnil v 63. minutě Aleš Mandous, stejný hráč o pět minut později vysoko přestřelil. Hlavička Jana Kuchty mířila do středu branky, kde ji zkrotil Vízek. V 78. minutě Alexandera Baha vystřídal Stanislav Tecl a autora dvou gólových zásahů Jana Kuchtu nahradil Ubong Ekpai. Hlavičkující Klíma těsně minul, Aleš Mandous situaci kontroloval. Šest minut před koncem v zajímavé pozici metr před velkým vápnem Ibrahim Traoré z volného přímého kopu přestřelil. 

V 90. minutě se po rohovém kopu dostal ke střele z dálky Kateřiňák. Jeho pokus mírně tečoval Stanislav Tecl a brankář Mandous na míč už nedosáhl – 4:1.

Další gól už 10 213 fanoušků v Edenu nevidělo. Slávisté zdolali Hradec Králové 4:1 a zapsali 54. ligový zápas v řadě bez porážky. Další duel čeká výběr Jindřicha Trpišovského ve čtvrtek, v rámci Evropské konferenční ligy vyzve v Rotterdamu Feyenoord. Na ligové trávníky se sešívaní vrátí v neděli, na Letné se bude hrát jubilejní 300. derby. 

4:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Mandous – Bah (78. Tecl), Ousou, Holeš, Bořil (C) – Ševčík (59. Lingr), Samek – Masopust (59. Traoré), Stanciu (67. Krmenčík), Schranz – Kuchta (78. Ekpai)

FC Hradec Králové

Fendrich (46. Vízek) – Donát (53. Klíma), Král, Urma – Mejdr, Rada (61. Kateřiňák), Soukeník, Novotný – Dvořák (78. Kubala), Vašulín (46. Prekop), Vlkanova (C)

Detaily utkání

Branky
7. a 50. Kuchta, 40. Samek, 60. Traoré – 90. Kateřiňák
Diváci
10213
Žluté karty
- Rada, Urma
Rozhodčí
Petřík – Nádvorník, Kubr

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články