B-tým: Výhru 4:0 zařídil Douděra hattrickem | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Výhru 4:0 zařídil Douděra hattrickem

4:0
(1:0)
10. kolo, 3. 10. 2021, Xaverov
10. kolo, 3. 10. 2021, Xaverov
SK Slavia Praha B - FK Králův Dvůr
Slávistická rezerva jako první tým po jedenácti kolech ČFL dokázala porazit první Králův Dvůr. Výhru zařídil hattrickem Martin Douděra.

Slávistická rezerva vyzvala v ČFL doposud neporaženého lídra z Králova Dvora. Zápas byl od první minuty vyrovnaný, sešívaní mladíci bojovali s nejlepší defenzivou soutěže. V první půli se spíše bojovalo ve středu hřiště, moc šancí vstřelit první branku nebylo.

To se ale změnilo, když po faulu jednoho z hostujících obránců ukázal rozhodčí na značku pokutového kopu a Martin Douděra s přehledem proměnil. Míč poslal doprava, brankář marně skákal doleva. O přestávce tak slávisté vedli zaslouženě nejtěsnějším rozdílem.

A hned po přestávce bylo veseleji! Douděra skvěle rozjel akci na pravé straně, jeho centr sice ještě zblokoval obránce, ale jen na nohu Matouše Nikla, který krásnou ránou z hranice vápna přidal druhou branku sešívaných.

V 64. minutě rozjel skvěle akci na pravém křídle Bárta a přesným přízemním centrem našel Douděru, který pohotově přidal třetí branku Slavie. V 72. minutě pak Martin Douděra po podobné akci zkompletoval hattrick – 4:0.

To už bylo jasné, že slávisté porazí lídra tabulky skupiny A ČFL a posunou se na páté místo tabulky skupiny A. Zápas se už dohrál bez dalších branek, i když slávisté měli několik příležitostí na přidání dalšího gólu.

Další zápas B-týmu je naplánovaný na soboru 9. října od 10:30 proti Povltavské FA.

4:0

Sestavy

SK Slavia Praha B

Kinský – Bárta, Matys, Šmíd, Obadal – Nikl – Douděra, Zeronik, Kopáček – Horský, Toula

Detaily utkání

Branky
40., 64. a 73. Douděra, 47. Nikl
Žluté karty
17. Nikl, 52. Obadal

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články