Remíza s Feyenoordem, pálili Olayinka a Kuchta | SK Slavia Praha
Více

Remíza s Feyenoordem, pálili Olayinka a Kuchta

2:2
(1:1)
5. kolo, 25. 11. 2021, Eden Aréna
5. kolo, 25. 11. 2021, Eden Aréna
SK Slavia Praha - Feyenoord Rotterdam
Slávisté v předposledním kole základní skupiny Evropské konferenční ligy remizovali v Edenu s Feyenoordem Rotterdam 2:2. O góly se postarali Peter Olayinka a Jan Kuchta, soupeř srovnal v nastaveném čase.

Po pěti utkáních základní skupiny E mají sešívaní na svém kontě sedm bodů a jsou druzí. Feyenoord má o čtyři body více. V souběžně hraném duelu zvítězil Union Berlín na hřišti Maccabi Haifa 1:0.

Oproti poslednímu ligovému utkání udělal Jindřich Trpišovský dvě změny v sestavě. Na hrotu nastoupil Ivan Schranz, na středu hřiště začal ve formě hrající Ondřej Lingr, autor čtyř ligových branek z posledních dvou duelů.

Feyenoord postrádal svou brankářskou jedničku, Bijlow odchytal ještě víkendový ligový zápas se Zwolle, ale v úterý mu ale vyšel pozitivní test na covid. Místo něj dostal šanci izraelský náhradník Marciano. První zářijová konfrontace na De Kuip dopadla lépe pro domácí tým. Sešívaní sice ve druhé půli soupeře zatlačili, více než snížení Tomáše Holeše na 1:2 ale z několika šancí nevytěžili.

Do první šance odvetného duelu se v Edenu dostal Feyenoord, střílený centr ve 3. minutě skončil v bezpečí náruče Aleše Mandouse. Po deseti minutách musel brankář Slavie rychle z branky, aby stihl odhlavičkovat míč před sprintujícím Tilem.

Ve 12. minutě se sešívaní dostali do vedení! Alexander Bah vypíchl balon váhajícímu obránci a jeho přesnou přihrávkou uklidil do prázdné branky Peter Olayinka 1:0. Nigerijský křídelník se v Evropě trefil letos poprvé, v domácí soutěži skóroval už pětkrát. V 18. minutě hosté nuceně střídali, zraněného Linssena, druhého nejlepšího střelce Eredivisie, nahradil Dessers.

První žlutou kartu obdržel ve 27. minutě za držení Aiham Ousou. Krátce poté se zaskvěl Aleš Mandous, konečky rukavic vytáhl na roh střelu Desserse k pravé tyči. Výborný zákrok! Úspěšný byl následně i proti hlavičce Tila. Ve 31. minutě už se ale hosté gólově prosadili, Dessers propálil Mandouse – 1:1. Reprezentační gólman inkasoval po pěti soutěžních utkáních v řadě s čistým kontem, nulu vychytal i za národní tým v přátelském zápase proti Kuvajtu.

Vrátit vedení slávistům mohl Lukáš Masopust, tísněný obráncem ale pálil jen do středu branky. Ve 36. minutě byl po ostrém skluzu na Nicolae Stancia vyloučen Til, hlavní rozhodčí Gestranius nejprve vytáhl žlutou kartu, po debatě s kolegy ale svůj verdikt opravil. Divokou pasáž hry ukončila žlutá karta pro Lukáše Masopusta.

Oba týmy odešly do kabiny s jedním vstřeleným gólem. Do druhého poločasu vyslal Jindřich Trpišovský a jeho trenérský tým na hřiště ve snaze podpořit ofenzivu Jana Kuchtu, který nahradil Lukáše Masopusta. Rána Ondřeje Lingra ze slibné pozice ve velkém vápně byla zblokována, Tomáš Holeš halfvolejem vysoko přestřelil.

V 57. minutě rozehrál Nicolae Stanciu volný přímý kop, jeho spoluhráči si ale při snaze o zakončení pomohli v pokutovém území faulem. O pět minut později zamířil na hřiště Petr Ševčík, odpracováno měl Ivan Schranz. Marciano pak předvedl fantastický reflex proti hlavičce Jana Kuchty.

Další souboj obou aktérů proběhl v 66. minutě se šťastnějším koncem pro kanonýra Slavie. Marciano neudržel v rukavicích ránu Tomáše Holeše, Jan Kuchta byl u vyraženého míče první, posunul si ho kolem gólmana a bezpečně skóroval – 2:1. Útočník sešívaných se v Evropské konferenční lize z branky radoval už potřetí.

Soupeř zahrozil v 74. minutě, zakroucená rána Pedersena minula levou tyč. Po ostrém zákroku jednoho z obránců si na trávníku poležel Ubong Ekpai, který střídal Ondřeje Lingra. Naštěstí mohl v zápase pokračovat.

V 87. minutě předvedl výborný obranný zákrok Alexander Bah. Po následném rohovém kopu zachránilo Aleše Mandouse břevno, hlavičkoval Pedersen, slávisté odkopávali míč z brankové čáry. Alexander Bah se ale v souboji zranil a musel opustit hřiště na nosítkách.

V nastaveném čase hosté srovnali, Dessers hlavičkou přehodil Mandouse, který plachtil vzduchem marně – 2:2.

Nic dalšího už utkání nenabídlo, slávisté remizovali po divokém závěru s Feyenoordem 2:2. Další domácí duel čeká výběr Jindřicha Trpišovského v neděli, do Edenu zavítají v rámci 16. kola FORTUNA:LIGY Teplice. Poslední utkání základní skupiny Evropské konferenční ligy a přímý souboj o druhé místo proběhne 9. prosince v Berlíně, kde slávisti vyzvou tamní Union. 

2:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Mandous – Bah (90. Traoré), Ousou, Kačaraba, Oscar – Holeš, Lingr (78. Ekpai) – Masopust (46. Kuchta), Stanciu (C), Olayinka – Schranz (62. Ševčík)

Feyenoord Rotterdam

Marciano – Holmgren Pedersen, Trauner, Senesi (85. Geertruida), Malacia – Aursnes, Kökçü, Til – Toornstra (C) (78. Jahanbakhsh), Linssen (18. Dessers), Sinisterra (85. Nelson)

Detaily utkání

Branky
12. Olayinka, 66. Kuchta - 31. a 90. Dessers
Diváci
14562
Žluté karty
Ousou, Masopust, Ševčík, Kuchta, Kačaraba - Malacia, Dessers, Kökçü
Červené karty
36.Til
Rozhodčí
Gestranius – Aravirta, Alakare

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články