B-tým: Dvougóloví Moses a Šmiga vystřelili výhru | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Dvougóloví Moses a Šmiga vystřelili výhru

4:0
(0:0)
24. kolo, 8. 5. 2022
24. kolo, 8. 5. 2022
SK Slavia Praha B - Motorlet Praha
Slávistická rezerva porazila Motorlet Praha 4:0, dvakrát se trefili Moses Usor a Daniel Šmiga. Sešívaní se po 24. kole posunuli na průběžnou čtvrtou příčku ČFL.

V minulém kole svěřenci Marka Jarolíma venku podlehli Hostouni, předtím ale pět zápasů v řadě neprohráli. Motorlet měl před zápasem pouze o jeden bod méně než sešívaní.

Nedělní dopoledne na Xaverově přineslo zajímavou podívanou. V základní sestavě poprvé nastoupil nigerijský střední obránce Isiah Babajide. První dějství ale žádné branky nepřineslo, všechno důležité nastalo až po přestávce.

V 56. minutě se poprvé radovali slávisté. Moses Usor dostal míč na pravé straně, šikovně obešel kolem protihráče a z hranice šestnáctky nádhernou ranou levačkou poslal Slavii do vedení. Brankář Motorletu se po jeho ráně do levého horního rohu jen marně natahoval.

Po hodině hry se znovu prosadil dvacetiletý Nigerijec Moses Usor. Převzal si míč na středu hřiště a levačkou zpoza vápna poslal míč přesně do levého dolního rohu branky.

Slávisté se po dvou vstřelených brankách dostali do herní pohody a mohli přidat i další góly. To se povedlo deset minut před koncem. Daniel Šmiga si naběhl na perfektní přihrávku za obranu a přesným zakončením přidal už třetí branku sešívaných.

V poslední minutě základní hrací doby předvedl Daniel Šmiga podobnou akci jako u prvního gólu. Na rohu vápna si šikovně zasekl a nádhernou ranou poslal míč do levého horního rohu. Zimní posila hraje ve skvělé formě, v sedmi zápasech za B-tým nasázel šest branek a stihl i debut v A-týmu Slavie.

Víc už se toho v zápase nestalo a slávisté se tak posunuli na čtvrtou příčku ČFL. Příští utkání odehrají v pátek od 18:00 na půdě Dvora Králové.

4:0

Sestavy

SK Slavia Praha B

Dvořák - Bárta (46. Zeronik), Behenský, Olajide, Labík - Nikl - Šubert (61. Osuagwu (79. Voriazidis)), Usor (72. Šimeček), Kopáček - Šmiga, Biegon (Beran)

Motorlet Praha

Vyčichl - Kucerka, Čepelák, Čejka, Rossmann (64. Blazek) - Dolejš (64. Filip), Gilian (64. Walter), Rataj (74. Wexler), Simaichl - Vaněk, Žaloudek (74. Zelenka)

Detaily utkání

Branky
52. a 60. Usor, 80. a 90. Šmiga
Žluté karty
Behenský, Kopáček - Čejka

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články