B-tým: Na úvod druhé ligy těsná prohra | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Na úvod druhé ligy těsná prohra

0:1
(0:1)
1. kolo, 31. 7. 2022, Xaverov, Praha 9
1. kolo, 31. 7. 2022, Xaverov, Praha 9
SK Slavia Praha B - 1.SK Prostějov
Prvním soupeřem B-týmu ve F:NL byl celek SK Prostějov, mladíci Slavie podlehli svému soupeři jediným gólem z pokutového kopu.

Z kádru A-týmu nastoupili v základní sestavě David Jurásek, který naskočil na svém tradičním postu levého obránce, a ve středu záložní řady také Matěj Valenta.

V úvodu utkání se do dvou nebezpečných akcí dostal soupeř z Prostějova. Napoprvé se dostali hosté k míči po chybě v rozehrávce, k nebezpečnému zakončení se ale nedostali. Ve druhé situaci hlavičkoval útočník soupeře nad.

Do první vyložené šance se dostal Prostějovský Bartolomeu, ten ale v dobré pozici netrefil branku. O minutu později se k rozehrávce přímého kopu postavil Martin Šubert, který krásnou ranou protáhl golmana hostů.

Obrovskou šanci měl po špatné komunikaci v zadních řadách Prostějova Daniel Šmiga, který se hnal sám na brankáře Krynskyiho, své zakončení ale útočník Slavie nasměroval pouze do golmana. K odraženému míči se následně ještě dostal Martin Šubert, jeho střelu ale také Krynskyi chytil.

Další zajímavou šanci měl po přihrávce z levé strany z kopačky Davida Juráska Adam Pudil, v poslední chvíli ale dokázala obrana Prostějova míč odvrátit. O malou chvíli později měl dobrou příležitost Adam Pudil, jeho přízemní zakončení z mírného úhlu ale těsně minulo zadní tyč.

Jediný gól utkání tak přišel v nastavení prvního poločasu. Prostějov si vytvořili mírný klak díky sérii rohových kopů, po centru z posledního z nich posoudil hlavní rozhodčí zákrok obránce Slavie jako nedovolený a nařídil pokutový kop, který proměnil Solomon Omale.

V úvodu druhého poločasu měl opět velkou příležitost hostující Bartolomeu, tentokrát ale fantasticky zasáhl brankář Dvořák.

Ve zbytku druhého poločasu si slávisté vytvořili herní převahu a také několik velkých příležitostí. Dvě velké šance si připsal Daniel Šmiga, Nejprve po rychlé akci po ose – Bárta -Šubert zakončoval útočník sešíváných vedle, jeho další střelu vytáhl brankář Krynskyi na roh.

Dobrou příležitost měl také střídající Osuagwu, který unikl po pravé straně a z úhlu se snažil přehodit vyběhnutého brankáře, který ale také tentokrát výborně zasáhl.

Dopravit do sítě se slávistům povedlo v 89. minutě, kdy David Jurásek uklidil střelu Daniela Šmigy, gól ale pro ofsajd uznán nebyl.

Slávistické béčko tak v premiérovém zápase F:NL podlehlo Prostějovu 0:1

0:1

Sestavy

SK Slavia Praha B

Dvořák – Labík (63. Kopáček), Behenský, Švec (55. Ezekiel), D. Jurásek – Zachoval (63. A. Bárta), Nikl (C), Valenta – Šubert (78. Kneifel), Šmiga, Pudil A.(55. Osuagwu)

1.SK Prostějov

Krynskyj – Bolf, Gáč, Bialek, Elbel (78. Píchal) – Bartolomeu (63. Zapletal), Omale, M. Mach (63. Kulig), Kušej – Koudelka (C) (78. Vlachovský), Pinc (86. Ali-Abubakar)

Detaily utkání

Branky
45. Omale (pen.)
Diváci
580
Žluté karty
A. Pudil, Jurásek - Bialek, Omale, Píchal, Bolf, Krynskyi
Rozhodčí
Kotala - Bureš, Žurovec

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články