B-tým: Z Třince bez bodu | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Z Třince bez bodu

4:2
(3:0)
4. kolo, 20. 8. 2022, Stadion Rudolfa Labaje
4. kolo, 20. 8. 2022, Stadion Rudolfa Labaje
FK Fotbal Třinec - SK Slavia Praha B
V dalším kole F:NL zajížděl B-tým do dalekého Třince. Slávisté v průběhu utkání prohrávali už o čtyři góly, nakonec ale skóre dokázali korigovat na konečných 2:4 z pohledu sešívaných.

Skóre zápasu otevřel domácí Třinec v 8. minutě, kdy Omasata dostal z pravé strany přihrávku na zadní tyč a uklidil míč do odkryté branky. Na druhé straně měl po centru příležitost Štěpán Beran, svou hlavičku ale nenamířil mezi tři tyče.

19. minuta znamenala druhá gól Třince, který zahrával standardní situaci ze strany, přízemní centr lehce tečoval za záda Adama Dvořáka Habusta. 3:0 pro domácí to pak bylo ve 34. minutě, to si Hýbl navedl míč od pomezní čáry na střed a přesnou ranou k tyči zpoza vápna rozvlnil síť potřetí.

Velkou šanci na snížení měl v závěru první půle Victor Osuagwu, který postupoval sám na Hasalíka, gólman Třince ale byl úspěšnější a míč vyrazil na roh.

Do šaten se tak šlo za stavu 3:0 pro Třinec.

V 51. minutě se k míči na hranici vápna dostal Lukáš Holík a přesnou střelou do horního rohu branky přidal čtvrtý gól soupeře. Snížení se mladí slávisté dočkali v 60. minutě, kdy nejprve Martin Šubert trefil z přímého kopu tyč, hlavou pak do brány dorazil odražený míč Jonáš Kneifel. Zajímavou příležitost měl ve 74. minutě Adam Pudil, který ale po centru do vápna nezakončoval přesně.

Druhý gól slávistů přišel v 85. minutě. Matouš Nikl si na malém vápně osamocen naskočil na centr z rohového kop a přesnou hlavičkou k tyči snížil na 2:4 z pohledu slávistů. Další trefy už diváci v Třinci neviděli a zápas tak skončil výhrou domácích 4:2.

Za týden, tedy v neděli 28. 8., čeká na béčko další pražské derby, tentokrát na Xaverově od 10:15 změří slávisté síly s Duklou.

4:2

Sestavy

FK Fotbal Třinec

Hasalík – Jursa, Foltyn, Straňák, Hýbl (84. Szewieczek) – Habusta, Holík (72. Samiec) – Omasta (84. Tandara), Kateřiňák (64. Machuča), Gembický (64. Obadal) – Juřena

SK Slavia Praha B

Dvořák – Bárta (80. Trédl), Babajide (25. Hunal), Švec, Labík – Nikl - Kopáček (46. Kneifel), Š. Beran - Zachoval (78. Žitný) - Šubert, Osuagwu (46. A. Pudil)

Detaily utkání

Branky
8. Omasta, 19. Habusta, 34. Hýbl, 51. Lukáš Holík – 60. Kneifel, 85. Nikl
Diváci
562
Žluté karty
Obadal, Habusta - Kopáček, A. Pudil, Bárta
Rozhodčí
Rouček – Poživil, Cichra

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články