B-tým: Domácí prohra 1:3 proti Dukle | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Domácí prohra 1:3 proti Dukle

1:3
(0:1)
5. kolo, 28. 8. 2022, Horní Počernice
5. kolo, 28. 8. 2022, Horní Počernice
SK Slavia Praha B - FK Dukla Praha
Sešívané béčko v nedělním malém pražském derby prohrálo s Duklou na domácím hřišti 1:3.

V prvních minutách šlo o vyrovnané utkání, branku ale vstřelila už v paté minutě Dukla. Po přihrávce za obranu se dokázal Matějka udržet u balonu i přes tlak defenzivy sešívaných a i s tečí prostřelil brankáře Sirotníka – 0:1.

O šest minut později se po odrazu dostal ke střele z úhlu ve vápně Svoboda, jeho pokus ale mířil mimo tři tyče slávistické brány. Ve 14. minutě měl velkou šanci vyrovnat Daniel Šmiga, který se dostal přes obranu až do vápna, ale jeho střela zasáhla jen boční síť.

O dvě minuty později musel Sirotník likvidovat Svobodův nebezpečný prudký centr na přední tyč. Na druhé straně hřiště pak Jakub Kopáček skvěle prostrčil míč do vápna k Danielu Šmigovi, kterého ale výborným zákrokem vychytal brankář hostů.

Ve 26. minutě vypálil Martin Šubert ze střední vzdálenosti a jeho pokus skončil po zákroku brankáře na břevnu! O čtyři minuty později zase musel krotit střelu Kozla brankář Sirotník. Podobná situace se opakovala ve 32. minutě a pak ještě jednou, když musel Sirotník vytáhnout parádní zákrok na přední tyči po střele Kozla z krátké vzdálenosti.

Ve 39. minutě obral David Beránek skvěle skluzem ve vápně o míč Lukáše Matějku, který běžel sám na Sirotníka. Nic dalšího už se v první půli nestalo a tak šli sešívaní do kabin s jednobrankovou ztrátou.

Na úvod druhé půle vytáhl Sirotník další dobrý zákrok proti střele Buchvaldka z velkého vápna. V 53. minutě vystřídali Švec a Beránka Zachoval s Labíkem. V 60. minutě přidal svou druhou branku Matějka, který se při protiútoku ocitl za obranou a prostřelil brankáře Sirotníka na bližší tyči – 0:2. O dvě minuty později se při dalším protiútoku dostal do vápna Bin, který po kličce obránci vystřelil na zadní tyč a dal už třetí gól Dukly – 0:3.

Trenér Marek Jarolím reagoval dvojitým střídáním. Šuberta a Biegon nahradil Beran s Kneifelem. Páté střídání přišlo v 76. minutě, když Alexandra Bártu vystřídal Adam Pudil. V 88. minutě snížil na 1:3 Matouš Nikl, který dostal přihrávku před odkrytou část brány a z krátké vzdálenosti doklepl míč do sítě!

Nic dalšího už se v utkání nestalo, B-tým prohrál s Duklou 1:3. Další zápas čeká béčko 31. srpna v 17:30 venku proti Opavě.

1:3

Sestavy

SK Slavia Praha B

Sirotník – Bárta (76. Pudil A.), Kričfaluši, Švec (53. Zachoval), Beránek (53. Labík) – Nikl – Šubert (63. Beran Š.), Valenta, Kopáček – Biegon (63. Kneifel), Šmiga

FK Dukla Praha

Šťovíček – Barac, Piroch, Holiš, Svoboda, Peterka (79. Uhlíř), Kozel (54. Havelka), Ullman, Buchvaldek (71. Moulis), Bin (79. Adediran), Matějka (71. Huf)

Detaily utkání

Branky
88. Nikl – 5. a 60. Matějka, 62. Bin
Diváci
670
Žluté karty
Kričfaluši – Kozel, Ullman, Havelka
Rozhodčí
Batík – Pfeifer, Pospíšil

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články