B-tým: Lekce z produktivity od Příbrami | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Lekce z produktivity od Příbrami

0:4
(0:3)
8. kolo, 11. 9. 2022, Xaverov, Praha 9
8. kolo, 11. 9. 2022, Xaverov, Praha 9
SK Slavia Praha B - FK VIAGEM Příbram
V 8. kole se slávistické béčko utkalo na Xaverově s Příbramí. Hosté vedli po první půli už 3:0, skóre uzavřeli v závěru zápasu.

Od úvodu se hrálo na Xaverově hodně útočné utkání, akce se střídaly na obou stranách. Hosté šli do vedení ve 14. minutě, Surmaj postupoval sám na Jana Sirotníka a přesnou střelou k tyči otevřel skóre zápasu.

V 18. minutě vytáhl skvělý zákrok Jan Sirotník, když dokázal vyrazit zakončení Petráka z malého vápna. Ve 21. minutě přidal Surmaj svou druhou trefu, kdy se dostal k míči ve vápně a střelou k zadní tyči zvýšil vedení hostů.

Slávisté se tlačili dopředu, nicméně jejich snahy často končili kolem vápna hostujícího celku. Další povedený zákrok si připsal ve 24. minutě Jan Sirotník, když na brankové čáře zneškodnil hlavičku Sakaly.

Ve 37. minutě uzavřel příbramský Surmaj hattrick, opět dostal přihrávku za obranu a na poslední chvíli dokázal před vybíhajícím brankářem Janem Sirotníkem usměrnit míč mimo dosah slávistického brankáře.

V závěru poločasu měli slávisté nadějnou příležitost na snížení, po závaru po rohovém kopu ale nedokázal nikdo z hráčů protlačit míč do brány.

Po první půli se tak šlo do šaten za stavu 0:3.

Hned v úvodu druhé půle mohlo béčko snížit, Daniel Šmiga svou prudkou ranou ale trefil břevno. O malou chvíli později střílel zpoza vápna Surmaj, jeho ránu Sirotník vyrazil na roh.

Ve druhém poločase si vytvořili slávisté územní převahu, kterou ale nedokázali přetavit v gól. Hosté naopak hrozili převážně z rychlých protiútoků, zužitkovali až akci v samém závěru, kdy rychlý brejk proměnil Anih.

Slávisté tak podlehli Příbrami vysoko 0:4.

0:4

Sestavy

SK Slavia Praha B

Sirotník - Trédl, Hunal, Kričfaluši, Labík - Nikl (73. Zachoval) - Š. Beran, Kopáček (46. Kneifel) - Šubert - Šmiga, A. Pudil (46. Singhateh)

FK VIAGEM Příbram

Melichar – Čejka (58. Vokřínek), Stropek, Sakala, Fišl – Petrák /C/, Jeřábek – Osmančík (58. Hájek), Novotný (58. Wágner), Dudl (86. Musil) – Surmaj (79. Anih).

Detaily utkání

Branky
14., 21. a 37. Surmaj, 90. Anih
Diváci
495
Žluté karty
Kopáček, Singhateh, Kričfaluši - Stropek
Rozhodčí
Rouček - Poživil, Matoušek

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články