Vítězství 2:0 nad Slováckem zařídil Olayinka | SK Slavia Praha
Více

Vítězství 2:0 nad Slováckem zařídil Olayinka

2:0
(1:0)
21. kolo, 26. 2. 2023, Fortuna Arena
21. kolo, 26. 2. 2023, Fortuna Arena
SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko
Sešívaní v neděli porazili v rámci 21. kola FORTUNA:LIGY doma v Edenu Slovácko 2:0. Oba góly vstřelil Peter Olayinka!

Utkání se zúčastnili i čestní hosté z řad Hasičského záchranného sboru ČR a jejich speciální jednotky USAR, která pomáhala při ničivém zemětřesení v Turecku. Za oběti zemětřesení i zesnulého bývalého obránce Slavie Martina Pěničku se před začátkem zápasu držela minuta ticha.

Trenérský tým, který v neděli řídil mužstvo ze střídačky už ve svém 250. ligovém zápase, udělal oproti minulému kolu v Teplicích hned sedm změn. Davida Pecha a Eduarda Santose nahradili v obraně David Douděra a Aiham Ousou. Defenzivní dvojici v záloze tvořili Tomáš Holeš a Christos Zafeiris, který poprvé nastoupil v základní sestavě. Útočné trio před nimi doplnili vedle Schranze Hronek, který byl také poprvé v základu, s Olayinkou. Na hrotu začal Stanislav Tecl.

Petrželova dalekonosná střela z desáté minuty zamířila jen vysoko na Tribunu Sever. O minutu později se po hezké kombinaci v pravém rohu hřiště dostal k míči Ivan Schranz. Jeho centr přeletěl všechny ve vápně až k Davidu Juráskovi, který pálil z první. Jeho pokus ale zablokovala obrana na roh.

K tomu se postavil Christos Zafeiris. Míč nacentroval do vápna na hlavu Petera Olayinky, který mířil přesně k pravé tyči a poslal sešívané do vedení – 1:0! Olayinka tak ukončil neprůstřelnost brankáře Nguyena po 435 minutách.

Krásnou fotbalovou parádu předvedl v 16. minutě Christos Zafeiris, který nejdřív obral protihráče o míč, udělal mu dvě kličky a poslal za obranu Ivana Schranze, který ale dokázal vybojovat jen roh.

Ve 29. minutě se po kombinaci Zafeirise s Olayinkou dostal ve vápně k balonu David Jurásek. Ten se po pár dotecích ocitl před brankářem, Nguyen mu ale dokázal míč vykopnout, než stihl vystřelit. O šest minut později se po kombinaci Olayinky s Douděrou dostal ke střele z hranice šestnáctky Zafeiris, pálil ale vedle.

Minutu před koncem poločasu zkoušel Zafeiris střílet z halfvoleje opět z hranice vápna. Střela mu sedla krásně, ale bránu o kousek minul. Ve 45. minutě musel Ondřej Kolář likvidovat nebezpečnou tvrdou ránu soupeře k pravé tyči.

V 57. minutě sešívaní poprvé střídali. Stanislava Tecla nahradil na hrotu Mick van Buren a Petra Hronka vystřídal Ondřej Lingr. V šedesáté minutě se dostal za obranu právě střídající van Buren, který přihrával Olayinkovi před bránu. Míč ale stihl chytit brankář Nguyen.

O minutu později dovedl David Douděra míč až k vápnu, kde přihrál do strany Ondřeji Lingrovi. Ten si míč skvěle přebral a zakončil, střelu ale pohotově vytáhl Nguyen. Další Lingrův pokus, tentokrát z přímého kopu o sedm minut později, mířil vysoko nad branku.

V 71. minutě vystřídal Ivana Schranze Oscar Dorley, který nastoupil na jaře poprvé po zranění.

V 73. minutě se po rohovém kopu dostal k míči na straně šestnáctky Tomáš Holeš. Udělal kličku obránce, navedl si míč do středu vápna a vystřelil. Jeho pokus lehce tečoval Peter Olayinka, který tak vstřelil už svůj druhý gól v zápase – 2:0!

V 83. minutě nahradil dvougólového střelce Olayinku Václav Jurečka. Žádné další důležité momenty už utkání nepřineslo a slávisté se tak mohli radovat ze zisku tří bodů. Další zápas čeká Slavii ve středu 1. března od 18:00 v Edenu proti Vyškovu v rámci čtvrtfinále MOL Cupu.

2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Douděra, Ousou, Ogbu, D. Jurásek – Holeš, Zafeiris – Schranz (71. Dorley), Hronek (57. Lingr), Olayinka (83. Jurečka) – Tecl (57. van Buren)

1.FC Slovácko

Nguyen – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška ( 85. Kudela) – Havlík, Daníček – Petržela (57. Brandner), Trávník (57. Šašinka), Doski (85. Juroška) – Vecheta (68. Sinyavskiy)

Detaily utkání

Branky
12. a 73. Olayinka
Diváci
15619
Žluté karty
Kalabiška, Brandner
Rozhodčí
Szikszay – Hájek, Kříž

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články