Slávistky v Edenu nestačily na favorizovaný Wolfsburg | SK Slavia Praha
Více

Slávistky v Edenu nestačily na favorizovaný Wolfsburg

0:2
(0:1)
2. kolo, 26. 10. 2022, Eden Aréna
2. kolo, 26. 10. 2022, Eden Aréna
SK Slavia Praha - VfL Wolfsburg
Sešívané fotbalistky předvedly ve druhém zápase Ligy mistryň srdnatý výkon, na silný Wolfsburg ale nestačily. Hosty poslala do vedení už v 11. minutě Brandová, slávistky měly šance k vyrovnání, o výhře soupeřek ale v 76. minutě definitivně rozhodla Pajorová.

Utkání druhého kola základní skupiny Ligy mistryň nezačalo pro domácí slávistky šťastně. Už v 9. minutě musela kvůli zranění odstoupit Martina Šurnovská, kterou v sestavě nahradila Denisa Tenkrátová. Favorizovaný Wolsfburg navíc začal hodně aktivně a odměnou mu byla první branka, kterou v 11. minutě vstřelila po centru Huthové z pravého křídla ve vápně dobře postavená Brandová - 0:1.

Domácí fotbalistky se ale z nepříznivého úvodu rychle oklepaly a několikrát dokázaly zatlačit soupeřky k vlastnímu vápnu. V největší šanci se ocitla Tereza Krejčiříková, která však po přesném centru Terezy Kožárové poslala míč pouze do rukavic dobře postavené Frohmsové. Wolfsburg se pokoušel hrozit zejména z rychlých protiútoků, troskotal ale na pozorné obraně slávistek nebo připravené Olivii Lukášové.

Další velké šance se tak diváci v Edenu dočkali až ve 34. minutě, kdy se Tereza Krejčiříková pokusila od rohového praporku překvapit Frohmsovou, která ale i s s dávkou štěstí vyrazila míč mimo nebezpečí. Na druhé straně hřiště zahrozila před koncem poločasu Wedemeyrová, z hranice vápna ale poslal míč pouze do rukavic dobře postavené brankářky Slavie. V nastaveném čase pak pálila Janssenová z přímého kopu pouze kus vedle levé tyče a do kabin se tak šlo za těsného vedení hostujících fotbalistek.

Druhý poločas, do kterého oba týmy nastoupily beze změn v sestavě, načala opět Tereza Krejčiříková, přímý kop z dobré pozice několik metrů za velkým vápnem ale poslala nad břevno hostující brány. Postupem času začaly iniciativu přebírat hráčky Wolfsburgu, v 65. minutě musela nejprve předvést skvělý zákrok Olivie Lukášová, která vyrazila prudkou ránu Pajorové mířící pod břevno. O další tři minuty později měla hostující útočnice další příležitost ke skórování, z velkého úhlu ale zakončením na vzdálenější tyč o kus minula.

V 70. minutě kopal Wolfsburg rohový kop z pravé strany, po kterém se míč odrazil na kopačky neobsazené Oberdorfové. Hostující záložnice pálila z první, obrana slávistek ale na poslední chvíli zblokovala ránu mimo tři tyče. V 76. minutě už ale sešívané fotbalistky přeci jen podruhé inkasovaly. Na centr z pravé strany si naběhla Pajorová, která se tentokrát nemýlila a ve skluzu poslala míč za záda bezmocné Olivie Lukášové - 0:2.

Ve zbylých minutách se už skóre nezměnilo, sešívaným fotbalistkám se ani přes snahu nepodařilo zkorigovat výsledek a první body do tabulky skupiny B se tak pokusí získat v nadcházejícím zápase proti St. Pöltenu.

0:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Lukášová - Veselá, Necidová, Bartovičová, Khýrová - Šurnovská (9. Tenkrátová), Keene (79. Růžičková) - Krejčiříková, Szewieczková (73. Wafula), Černá - Kožárová

VfL Wolfsburg

Frohms - Wedemeyer (85. Wilms), Hendrich, Janssen, Rauch - Oberdorf (84. Demann), Popp (63. Lattwein) - Huth, Roord (77. Jónsdóttir), Brand - Pajor (77. Blomqvist)

Detaily utkání

Branky
11. Brand, 76. Pajor
Žluté karty
58. Szewieczková, 67. Krejčiříková
Rozhodčí
Sipos - Kulcsár, Grigoryan

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články