Úder v závěru. Slávistky nestačily na St. Pölten | SK Slavia Praha
Více

Úder v závěru. Slávistky nestačily na St. Pölten

0:1
(0:0)
3. kolo, 23. 11. 2022, FK Mladá Boleslav
3. kolo, 23. 11. 2022, FK Mladá Boleslav
SK Slavia Praha - SKN St. Pölten
Slávistky ve třetím utkání základní skupiny Ligy mistryň podlehly rakouskému St. Pöltenu 0:1. Rozhodující gól dala v nastaveném čase Mikolajová.

Slávistky vstoupily do utkání aktivně, první velikou šanci měla ve 22. minutě Tereza Szewieczková, po rychlém protiútoku nastřelila levou tyč brankářky soupeře. Další příležitost přišla ve 29. minutě, pokus Divišové lízl břevno.

Zápas se nesl ve velmi bojovném duchu, první žlutou kartu viděla ve 36. minutě Franny Černá. S následným volným přímým kopem si skvělým zákrokem poradila Olivie Lukášová.

Ke konci první půle slávistky soupeřky zatlačily, ani dva nebezpečné rohy však úvodní branku nepřinesly a do šaten tak týmy odcházely za nerozhodnutého stavu.

První slibná šance druhého poločasu přišla v 64. minutě. Skrumáže v pokutovém území Rakušanek využila Szewieczková, která si našla odražený míč a pohotově vystřelila. Ani tento pokus však vedení nepřinesl.

O chvíli později zahrozily také soupeřky. Útočnice St. Pöltenu ale v tutové příležitosti naštěstí poslala míč vedle pravé tyče.

V 68. minutě byly slávistky znovu blízko vedoucímu gólu. Franny Černá si naběhla na centr ze standardní situace, míč před ní však na poslední chvíli vypíchla obránkyně soupeře.

Neuběhlo ani pět minut a skóre se mohlo měnit na obou stranách. Nebezpečnou šanci St. Pöltenu nejdříve slávistky dokázaly odvrátit, při následném protiútoku Szewieczková nahrála na střed Franny Černé, která posunula míč na samotnou Veselou. Tu však soupeřky v klíčový moment dostihly a šanci překazily.

V závěru zápasu se slávistky dostaly k několika nebezpečným závarům, byly to ale soupeřky, které dokázaly vyrovnaný zápas rozhodnout. V nastaveném čase se střelou zpoza vápna prosadila Mikolajová – 0:1.

Zbytek utkání byl velmi nervózní a došlo i k šarvátce, za kterou uviděla druhou žlutou kartu Ederová. Slávistkám už však proti oslabeným soupeřkám nezbyl čas na korekci skóre a St. Pöltenu tak podlehly 0:1.

0:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Lukášová – Veselá, Necidová, Bartovičová, Khýrová – Krejčiříková, Keene – Divišová, Szewieczková, Černá – Kožárová

SKN St. Pölten

Schluter – Fuchs, Klein, Balog, Tabotta – Eder, Wenger, Mikolajová – Zver, Enzinger, Bruunthaler

Detaily utkání

Branky
- 90+1 Mikolajová
Diváci
645
Žluté karty
Černá, Bartovičová, Veselá, Kožárová, Necidová - Eder
Červené karty
- 90+4 Eder
Rozhodčí
Olofsson

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články