B-tým: Bratři Pudilové obstarali výhru v Chrudimi | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Bratři Pudilové obstarali výhru v Chrudimi

0:2
(0:1)
přát., 11. 2. 2023, UMT Chrudim
přát., 11. 2. 2023, UMT Chrudim
MFK Chrudim - SK Slavia Praha B
V první půli otevřel skóre zápasu béčka v Chrudimi Miloš Pudil, ve druhém poločase se pak trefil jeho bratr Adam. B-tým díky jejich trefám zvítězil 2:0.

Mladí slávisté vstoupili do zápasu aktivně a tlačili se za prvním gólem. Střelu Matouše Nikla z hranice vápna a také přímý kop Martina Šuberta dokázal brankář domácích zneškodnit. Domácí se v první půli dostávali před branku sešívaných jen díky standardním situacím, ze kterých si ale vážnější příležitost nevytvořili.

Po pěkné dlouhé přihrávce se do vápna hnal Michal Hošek, který byl u míče dřív než brankář, jeho přihrávku před odkrytou branku ale domácí gólman na poslední chvíli dokázal zblokovat. Ve 37. minutě už slávisté šli do vedení! K centru Michala Hoška se na zadní tyči probojoval Miloš Pudil, který přesně zakončil.

V 54. minutě se béčko dočkalo druhého gólu, který byl lehce kuriózní. Střela Štěpána Berana z přímého kopu trefila do zad Adama Pudila, od kterého se míč odrazil nechytatelně za záda brankáře - 2:0! V 58. minutě zaváhal v rozehrávce brankář Filip Slavata, své zaváhání ale dokázal napravit a dokázal zastavit útočníka hostů.

Do další dobré šance slávistů se po centru Davida Planky dostal Adam Pudil, jehož hlavičku vytáhl brankář Chrudimi na rohový kop. V závěru zápasu měli velkou šanci také domácí, útočící hráč Chrudimi dostal přihrávku mezi malé vápno a penaltu, odkrytou branku ale netrefil.

Slávisté už vedení udrželi a v Chrudimi tak zvítězili 2:0.

0:2

Sestavy

MFK Chrudim

Floder - Řezníček, Záviška, Průcha, Halász, Bauer, Jančura, Hašek, Juliš, Fribacher, Míka
Náhradníci: Sotorník, Kejř, Straka, Vondrouš, Brát

SK Slavia Praha B

Slavata - Hošek, Hunal, Konečný, M. Pudil - Planka, Nikl Žitný - Šubert, A. Pudil, Beran
Náhradníci: Kolodziej - Bárta, Šmiga, Alrashdi, Behenský, Kopáček, Labík

Detaily utkání

Branky
38. M. Pudil 54. A. Pudil

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články