PRAHA JE NAŠE! Slávisté ovládli MOL Cup | SK Slavia Praha
Více

PRAHA JE NAŠE! Slávisté ovládli MOL Cup

0:2
(0:0)
Finále, 3. 5. 2023, epet ARENA
Finále, 3. 5. 2023, epet ARENA
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
Sešívaní před skvělými fanoušky proměnili i čtvrtý mečbol! Spartu ve finále domácího poháru porazili po výstavní brance Davida Douděry a vlastním gólu Panáka 2:0!

Slávisté vstoupili do boje o pohárovou trofej v základní sestavě s uzdraveným David Juráskem na levém beku. Od první minuty nastoupil i jeho jmenovec Matěj a záložní řadu doplnil ještě Ibrahim Traoré, který se v zahajovací jedenáctce objevil po třech měsících.

Úvod utkání příliš kombinační hry nenabídl, týmy sváděly ostrý boj o střed hřiště. V 5. minutě napřáhl z úhlu Václav Jurečka, jeho dělovka nadělala Kovářovi velké starosti.

Stejný hráč se do slibné příležitosti dostal i chvíli později, svůj samostatný průnik ale příliš zbrzdil a dovolil obraně zformovat řady.

Ve 14. minutě vyslal Oscar krásnou šajtlí do kontru Micka van Burena, jehož obstřel byl tečovaný na roh. Z něj následně zakončoval jedovkou pod břevno David Jurásek, ani tento pokus ale úvodní brankou neskončil.

O deset minut později se skóre mohlo měnit na obou stranách. Tutovku nejprve nevyužil osamocený Ibrahim Traoré, stejně si ale naštěstí počínal i Karabec, a Letná tak na gól stále čekala.

Slávisté za ohromné podpory tribun i nadále pokračovali v aktivním výkonu, který podpořilo několik skvělých choreografií z dílny Tribuny Sever. Před poločasem zahrozil přízemní střelou ještě Václav Jurečka, ani ta ale brankou neskončila, a do kabin tak šly týmy za nerozhodného stavu.

V 54. minutě hřiště opustili Ibrahim Traoré s Matějem Juráskem, nahradilo je duo Zafeiris – Provod. V 60. minutě propadl míč po rohovém kopu Christose Zafeirise k Davidu Douděrovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:0!

Vzápětí mohl rozdíl ve skóre navýšit Christos Zafeiris, jehož střelu vytáhl konečky prstů Kovář. Do brány se míč dostal až po nedohodě letenských obránců ze 64. minuty, kdy Panák vlastním přičiněním přehodil svého brankáře a poslal Slavii do dvoubrankového vedení – 2:0!

V 73. minutě vysunul Václav Jurečka do sólového průniku Micka van Burena, který lobem tentokrát rozvlnil jen horní síť. O pět minut později zachránil sešívané David Jurásek, který vykopl míč z brankové čáry. Skvělým zákrokem se v nastavení blýskl také Ondřej Kolář.

Slávisté už zbytek utkání dohráli bez větších problémů a opanovali už čtvrtý díl domácího poháru pod vedením trenérského týmu Jindřicha Trpišovského!

0:2

Sestavy

AC Sparta Praha

Kovář – Panák, Vitík (80. Pavelka), Krejčí ml. – Wiesner (80. Goljan), Kairinen, Sadílek (68. Laci), Zelený (68. Højer) – Karabec, Kuchta, Haraslín

SK Slavia Praha

Kolář – Holeš, Ogbu, Jurásek D. (86. Hromada) – Douděra, Oscar, Traoré (54. Zafeiris), Schranz (86. Lingr) – Jurásek M. (54. Provod), Jurečka – Van Buren (80. Tecl)

Detaily utkání

Branky
- 60. Douděra, 64. Panák vl.
Diváci
17037
Žluté karty
Kuchta, Krejčí ml., Højer - Oscar, van Buren
Rozhodčí
Černý – Nádvorník, Hájek

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články