Čtyři góly Václava Jurečky uzavřely ligovou sezonu | SK Slavia Praha
Více

Čtyři góly Václava Jurečky uzavřely ligovou sezonu

4:0
(2:0)
N5, 27. 5. 2023, Fortuna Arena
N5, 27. 5. 2023, Fortuna Arena
SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko
Slávisté v epilogu ročníku 2022/2023 porazili Slovácko 4:0. Výhru zařídil čtyřmi trefami Václav Jurečka a s celkovým počtem dvaceti zásahů se posunul na první místo tabulky střelců.

Poslední ligové kolo sezony mělo dojemný prolog. Před zápasem obdržel loučící se Peter Olayinka jedinečnou trofej Olayincup, která mapovala jeho úspěšnou kariéru ve slávistickém dresu. Padesáté narozeniny následně oslavil před fanoušky trojnásobný mistr ligy a vítěz Ligy mistrů Vladimír Šmicer.

První šanci zápasu měl ve 3. minutě po pasu Stanislava Tecla střelec posledních dnů Václav Jurečka, jeho přízemní střelu levačkou ale Nguyen pokryl.

Ve 12. minutě se do nebezpečné šance dostal Stanislav Tecl, jeho zakončení však předcházel ofsajd. Stejný hráč nabídl o chvíli později míč Peterovi Olayinkovi, kterému ho před prázdnou bránou na poslední chvíli vypíchl jeden z obránců soupeře.

Slávisté Slovácko i nadále tlačili, přihrávku Davida Douděry nezužitkoval Václav Jurečka, brankou po následném rohu neskončila ani efektní patička Igoha Ogbua.

Ve 24. minutě už se mohl Eden zaradovat naplno. Václav Jurečka se postavil v přímému kopu a s trochou štěstí překonal Nguyena – 1:0!

O deset minut později mohl svou derniéru v sešívaném ozdobit gólovým puncem Peter Olayinka, jeho obstřel ale vytáhl Nguyen konečky prstů na roh, po kterém rozdíl ve skóre nenavýšil ani zakončující Tomáš Holeš.

O dvě branky to bylo až po úspěšné penaltě Václava Jurečky, který vstřelil svůj 18. gól v sezoně – 2:0, a slávisté tak šli do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Druhé dějství znovu začalo tlakem sešívaných, který vyústil v gól neuznaný pro ofsajd. V 61. první minutě si přihrávku Stanislava Tecla našel Václav Jurečka, zkompletoval hattrick, zapsal svůj 11. gól v posledních pěti zápasech a dotáhl se na čelo tabulky ligových střelců – 3:0!

V 78. skončila skončila jedna velká kariéra ve Slavii, hřiště opustil po pěti sezonách v Edenu Peter Olayinka. O deset minut později se po krásné akci propracoval ke svému čtvrtému gólu večera Václav Jurečka a osamostatnil se tak na první pozici ve výčtu ligových kanonýrů – 4:0!

V krátkém minutovém nastavení se už nic zásadního neudálo, a sešívaní tak zakončili sezonu i rozlučku s Peterem Olayinkou vysokou výhrou. Další čtyřgólové představení Václava Jurečky, které potěšilo zaplněný Eden, posunulo sešívaného kanonýra do čela tabulky střelců a uzavřelo letošní slávistickou bilanci na neuvěřitelných 98 ligových brankách.

4:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Mandous – Douděra (72. Bořil), Ogbu, Holeš, Jurásek D. – Provod (72. Lingr), Zafeiris (72. Pech Dav.), Jurečka, Oscar, Olayinka (78. Šmiga) – Tecl (84. van Buren)

1.FC Slovácko

Nguyen – Hofmann, Daníček, Kadlec – Brandner (46. Vecheta), Havlík, Trávník (87. Kudela), Doski (46. Kalabiška) – Juroška, Mihálik, Holzer (80. Šimko)

Detaily utkání

Branky
24. Jurečka, 41. Jurečka, 61. Jurečka, 89. Jurečka
Diváci
14771
Žluté karty
- Kadlec
Rozhodčí
Všetečka – Hrabovský, Machač

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články