Na Bazalech bez branek, Slavia končí podzim s 20 body | SK Slavia Praha
Více

Na Bazalech bez branek, Slavia končí podzim s 20 body

0:0
(0:0)
16. kolo, 28. 11. 2014, Bazaly
16. kolo, 28. 11. 2014, Bazaly
FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha
Branky: <b>ŽK:</b> 13. Kenia 57. Latka, 88. Hrubý <b>Rozhodčí:</b> Paták – Wilczek, Vysloužil
OSTRAVA/BAZALY - Slavia se ve svém posledním podzimním duelu představila na Bazalech a chtěla zde splnit stanovené ultimátum. S Ostravou však nakonec odehrála utkání bez branek, když Škoda v největší šanci sešívaných trefil tyčku a na opačné straně Slavii naopak podržel Matej Rakovan. Sešívaní se tak s podzimem loučí ziskem 20 bodů.
Slávisty čekal boj o důležité body a v cestě jim v posledním podzimním utkání stál ostravský Baník. Sešívaní se na Bazalech představili s nováčkem v sestavě, na stoperu operoval místo zraněného Bílka devatenáctiletý Lukáš Fialka.

A Slavia se hned vydala do útoku, v první minutě se na levé straně dostal do obrovské šance Václav Prošek, jeho střelu pravačkou ale brankář domácích Pavlenka kryl. V následujících minutách zápasu to ale byli zejména domácí, kdo hrozil, a Matej Rakovan tak musel svůj tým několikrát podržet ve svízelné situaci, ať při pokusu Greguše, či po zmatku ve vápně po Lindpereho rohu.

Sešívaní si větší šance začali vytvářet a s blížící se přestávkou. Ve 37. minutě zamotala domácí obraně hlavu dvojice Škoda a Kenia. První jmenovaný se nejprve zkoušel prosadit sám, když se ale napodruhé vracel do vápna, upadl a k míči se dostal právě Levan Kenia, jehož pokus museli domácí vyhlavičkovat z brankové čáry.

Největší šance Slavie prvního poločasu následovala o pár minut později. Václav Prošek se po sprintu na levé straně blýskl přihrávkou na Škodu, který v souboji ve vápně přeskočil Stronatiho a zakončoval hlavou. Střela o zem však nakonec trefila tyčku.

Před přestávkou ještě Škoda posunul míč na Jaromíra Zmrhala, ten ale střílel těsně nad, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Domácí si pak v úvodu druhého poločasu vyzkoušeli zahrát několik rohových kopů, ze kterých však Rakovanovu bránu výrazněji neohrozili. Na druhou stranu se vydal do útoku Škoda, který si sice šikovně poradil s obránci, finální střela už ale chyběla.

A tak to byli domácí, kdo zahrozil jako první. Milan Baroš dostal přihrávku před slávistickou branku, ani jeho hlavička z dobré pozice ale do sítě nespadla. O devět minut později se po Keniově přihrávce zjevil před Pavlenkou Škoda, pálil ale jen do domácího gólmana.

Ze střetu na hranici vápna sešívaných museli Marka Kodra odnést na nosítkách a podle rozhodčího ještě k tomu fauloval. V 85. minutě se tak domácím naskytla příležitost volného přímého kopu. Greguš sice obstřelil zeď, ale pálil jen do náruče nachystaného Rakovana, který slávisty držel i ve druhém poločase.

Na samý závěr mohla Slavia ještě využít rohového kopu, to se jí ale nepodařilo, a tak utkání na Bazalech skončilo bez branek. Slavia tak po šestnácti kolech získala dvacet bodů a jen jeden jí chyběl na to, aby splnila stanovené ultimátum.
0:0

Sestavy

FC Baník Ostrava

Pavlenka – Frydrych, Kaša, Stronati, Holzer – Greguš, Mensah (79 Byrtus) – Kukec, Lindpere (55. Baroš), Štěpán (60. Petrus) – Narh

SK Slavia Praha

Rakovan – Dobrotka, Latka, Fialka, Mikula – Kodr (86. Hrubý), Zmrhal – Nitrianský, Kenia (80. Piták), Prošek (90. Balaj) – Škoda

Detaily utkání

Statistiky
<b>ŽK:</b> 13. Kenia 57. Latka, 88. Hrubý <b>Rozhodčí:</b> Paták – Wilczek, Vysloužil
Diváci
4296

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články