Kombinovaná sestava prohrála v přípravě se Štěchovicemi 0:1 | SK Slavia Praha
Více

Kombinovaná sestava prohrála v přípravě se Štěchovicemi 0:1

1:0
(0:0)
přát., 12. 7. 2014
přát., 12. 7. 2014
FK Štěchovice - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branka:</b> 80. Říha<br>
DAVLE - Slavia má za sebou další přípravný zápas. Sestava, zkombinovaná z hráčů A-týmu a juniorky nedokázala proměnit své šance a nakonec prohrála se Štěchovicemi 0:1.
Slavia nastoupila v kombinované sestavě áčka a juniorky, od první minuty se také představil testovaný brazilský ofenzívní záložník Maicon Douglas. A právě Maicon se po osmi minutách hry dostal k první střele sešívaných, z cca 20 metrů ale mířil vedle.

K první vážnější šanci se dostaly domácí Štěchovice, Müller ale svého kolegu jmenovce z německého národního týmu nenapodobil a jeho hlavičku na zadní tyči zlikvidoval Rakovan.V 18. minutě pak slávistický tlak vyprodukoval střelu Václava Proška, se kterou si ale gólman Sňozík poradil.

Nejaktivnějším slávistou byl v první polovině zápasu Martin Dostál, i s jeho šancemi si ale poradil někdejší gólman Bohemians 1905. Ve 25, minutě hlavičkoval Dostál na zadní tyči, Sňozík ale jeho pokus o zem vyrazil a Maiconova dorážka letěla mimo. Těsně před poločasem pak Dostál pálil z pravé strany po zemi, gólman Štěchovic ale i tentokrát jeho pokus vyrazil.

Druhá půle přinesla vyrovnanější fotbal, přesto v ní ale diváci viděli největší šanci Slavie. Prošek našel na středu hřiště Maicona, jehož tečovanou střelu zastavila až tyč domácí branky. O čtvrthodinu později Štěchovice kontrovaly Hřebečkovou křížnou střelou, která ale těsně minula Rakovanovu branku.

Jediná branka tak přišla až deset minut před koncem. Centr Štěchovic z pravé strany prodloužil ve vápně jeden z domácích hráčů, míč se dostal na zadní tyč k Martinu Říhovi a ten tvrdou střelou propálil Rakovana. Na konečném výsledku 1:0 pak už ni nezměnilo ani Zámečníkovo povedené sólo z poslední minuty.

Slavii čeká hned v neděli další přípravné utkání. V 17 hodin se v Písku střetne s Dynamem České Budějovice. Ze zápasu vám přineseme tradiční online reportáž.

Ohlasy z obou zápasů přineseme po utkání s Českými Budějovicemi.
1:0

Sestavy

FK Štěchovice

1. poločas: Sňozík – Busta, Švejda, Muller, Hřebeček, Novák, Hudec, Šíma, Jakobovský, Pospíšil, Pánek

2. poločas: Soukup – Busta, Švejda, Hřebeček, Jakobovský, Pospíšil, Cienciala, Baubín, Vostrý, Jiroušek, Říha

SK Slavia Praha

1. poločas: Rakovan – Dostál, Nitrianský, Kodr, Tusjak – Zmrhal, Salašovič – Prošek, Douglas, Koreš – Vošahlík

2. poločas: Rakovan – Dostál (60. Möglich), Nitrianský, Kodr, Bejbl – Hrubý, Salašovič (60. Tusjak) – Prošek (60. Zámečník), Maicon (60. Vošahlík), Jankto – Červenka

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 80. Říha<br>

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články