Report ze zápasu FC Zbrojovka Brno vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu FC Zbrojovka Brno vs. SK Slavia Praha"

1:2
(1:2)
5. kolo, 16. 8. 2014
5. kolo, 16. 8. 2014
FC Zbrojovka Brno - SK Slavia Praha
Branky: Branky Slavie: Pecháček, Batka
K dalšímu zápasu v rámci celostátní dorostenecké ligy zajížděla naše 19 na horkou půdu do Brna. Vstup do tohoto utkání se našim dorostencům povedl náramně, ve 2. minutě napřáhl z trestného kopu Michal Pecháček a síť domácích se třepetala poprvé. Za další tři minuty mohlo být skóre výraznější, ale Batkův gól po parádní kombinaci hned několika našich hráčů nebyl uznán pro údajný ofsajd a další povedená akce skončila pár minut na to po střele Lukáše Batky na tyči brněnských. Potom však převzala iniciativu Zbrojovka a naši kluci zbytečně ustupovali a umožňovali soupeři se více zabydlet na naší obranné polovině. Sérií standardních situací si domácí vytvořili určitý tlak, který ve 20. minutě přetavili ve vyrovnávací gól po povedené standardce.

Po tomto gólu se hrál oboustranně vyrovnaný zápas od vápna k vápnu plný osobních soubojů s řadou nevynucených chyb a nepřesností. Před odchodem do kabin se našim klukům povedl rychlý protiútok a v jeho závěru vyzval velmi chytrou kolmicí Ondra Kocourek ke steči Lukáše Batku, který se nemýlil a poslal sešívané do vedení. V druhém poločase se pokračovalo v hodně bojovném duchu, ale dalších vstřelených branek ve skóre i přes několik příležitostí na obou stranách nepřibylo.

Komentář trenéra Martina Poustky: „Hráči podali disciplinovaný týmový výkon a díky lepší potenci v koncovce jsme získaly 3 body. Brno nám nedalo ani metr zadarmo a hrálo s velkým nadšením a chutí. Ve hře máme stále co zlepšovat ve všech směrech, ale na druhou stranu je určitý progres především v taktice již patrný. Kluci se chtějí zlepšovat, jsou pracovití a to je ten vůbec nejdůležitější a základní předpoklad k dosažení nastavených cílů v jejich tréninkovém procesu.“
1:2

Detaily utkání

Statistiky
Branky Slavie: Pecháček, Batka

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články