Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FK Teplice | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FK Teplice"

1:0
(1:0)
3. kolo, 2. 9. 2014
3. kolo, 2. 9. 2014
SK Slavia Praha - FK Teplice
Branky: Branka: 22 Havrda
Komentář trenéra Miroslava Jíry: Úterní domácí zápas jsme vzhledem k deštivému počasí odehráli na umělce v Edenu a Teplice se ukázali jako velmi kvalitní tým. Nutno však podotknout, že jsme odehráli zápas zcela rozdílných poločasů.

V 1. poločase jsme na hřišti jednoznačně dominovali a kontrolovali vývoj hry. Soupeře z Teplic jsme za celý poločas pustili k jediné střele na naši branku, jinak jsme obranu hostů dostali pod tlak naším ofenzivním fotbalem. Poměr střel za první poločas 15:1 je toho jasným důkazem. O to větší škoda je, že jsme během úvodních 40 minut z mnoha šancí využili jen tu z 22. minuty, kdy záložník Bucha našel přesnou přihrávkou nabíhajícího útočníka Havrdu, a vedli jsme 1:0. Poté postupně zahazovali šance Novák, Bucha či Pardubský a skóre zápasu se už do konce prvního poločasu bohužel nezměnilo.

Druhý poločas naše hra ztratila kvalitu a začal to být spíše boj, k čemuž přispěl velmi výrazně i rozhodčí Šmakal, který svým trendem změnil hru fotbal ve vzájemnou kopanou hráčů do sebe. K vidění bylo několik ostrých zákroků a pro nás oba trenéry (mám na mysli kolegu z Teplic) je nepochopitelné, že hlavní rozhodčí hráče netrestal žlutými kartami. K rozhodčím se zásadně nevyjadřuji, ale dnes musím udělat výjimku, protože si myslím, že s tímto přístupem rozhodčích technické hráče prostě nemůžeme vychovat!

Nicméně objektivně musím uznat, že nás v průběhu druhého poločasu dostaly Teplice pod tlak a my jsme byli horším týmem. Přesto jsem rád, že jsme tento bojovný zápas nakonec zvládli vítězně a kluky musím pochválit za především vynikající první poločas, kdy jsme hráli kvalitní ofenzivní a kombinační fotbal s velkým množstvím zakončení. První poločas byl zatím jednoznačně naším nejlepším fotbalem v mistrovské části soutěže. A moc bych si přál, aby se klukům na tento poločas podařilo navázat již v dalším mistrovském utkání.
1:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Přibyl, Stropek (56. Pek), Žežulka, Vyskočil (74. Kaník), Pardubský, Král, Souček (70. Diviš), Bucha, Krejdl (50. Sodoma), Novák (61. Kovařík), Havrda

Detaily utkání

Statistiky
Branka: 22 Havrda

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články