Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FK Pardubice | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FK Pardubice"

1:2
(1:1)
7. kolo, 23. 10. 2014
7. kolo, 23. 10. 2014
SK Slavia Praha - FK Pardubice
Branky: Branka Slavie: 13. Krejdl
Komentář trenéra Miroslava Jíry: Čtvrteční zápas s hostujícími Pardubicemi se nám výsledkově vůbec nevyvedl, nicméně fotbal, s jakým jsme se proti soupeři prezentovali, nás určitě nemusí mrzet. Co nás ale musí mrzet je začátek zápasu, který nám opět nevyšel, a již v 1. minutě jsme inkasovali první branku v zápase. Kluci opět skvěle zareagovali, zachovali chladné hlavy a převzali jasnou iniciativu v zápase. Pardubice vsadily na hluboký blok a bránění výsledku. Nepamatuji si u mládeže za poslední dobu, že by proti nám hrál některý tým takto defenzivně bez snahy chtít hrát fotbal dopředu. My jsme neustále tvořili hru a vytvářeli si nebezpečné situace před brankou soupeře. Z velkého množství našich ofenzivních snah se však v 1. poločase ujala jen akce Lauricelly a Krejdla, kdy ve 13. minutě právě Krejdl obešel brankáře a srovnal na 1:1.

Ve druhém poločase se obrázek hry neměnil, soupeř dál pokračoval ve svém zákopovém způsobu hry a my dál pokračovali v obléhání branky soupeře. Hostující brankář Šmíd však pokračoval ve svém brankářském galapředstavení, které vyvrcholilo neproměněným sólovým nájezdem Krejdla a chycenou penaltou Žežulky zhruba 15 minut před koncem zápasu. Kluci přesto dál útočili a pokračovali v ofenzivním fotbale. Bohužel zhruba 9 minut před koncem jsme nezajistili ojedinělý brejk soupeře a inkasovali podruhé. Závěrečný nápor včetně hlavičky Vyskočila nad branku soupeře k vyrovnání nevedl.

Sehráli jsme jednoznačně nejsmolnější zápas podzimu, ve kterém jsme znovu předvedli náš kombinační a ofenzivní fotbal, bohužel jsme dnes nebyli v pokutovém území soupeře přesní, důrazní či odvážní. Velmi mě mrzí naše dvě velká selhání při brejcích soupeře, ale těší mě, jakým fotbalovým způsobem jsme se prezentovali. Myslím si, že i tento prohraný zápas nám hodně dal a pokud si z něho kluci vezmou, to co mají, tak je to jenom posílí. Kluci, jedeme dál a vždycky jsme s vámi!
1:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Přibyl, Pek (41. Souček), Vyskočil, Žežulka, Pardubský, Král, Bucha, Lauricella, Kovařík (55. Sodoma), Novák, Krejdl

Detaily utkání

Statistiky
Branka Slavie: 13. Krejdl

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články