Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. Bohemians 1905 | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. Bohemians 1905"

2:0
(2:0)
9. kolo, 12. 10. 2014
9. kolo, 12. 10. 2014
SK Slavia Praha - Bohemians 1905
Branky: Branky: 12. A.Lauricella, 27. Žežulka
Komentář trenéra Miroslava Jíry: Druhé pražské derby v řadě jsme tentokrát odehráli na Xaverově s Bohemians 1905. Moc mě potěšil první poločas, ve kterém se opět výborně podařil transfer trénink – zápas. Kluci hráli přesně podle stanovené taktiky s výborným pohybem a kontrolou hry. Odměnou nám byla již ve 12. minutě úvodní branka zápasu, kdy se důrazně prosadil hlavou záložník A. Lauricella a vedli jsme zaslouženě 1:0. Hráči Slavie pokračovali i nadále v nápadité a kreativní hře, jejímž vyústěním byla druhá branka zásluhou stopera Žežulky. Mrzí mě, že jsme i přes další ofenzivní způsob hry nepřidali další branku.

Druhý poločas jsme opět ustoupili z náročného způsobu hry, klokani nás často dostali i pod tlak, ale skvěle chytajícího Přibyla nedokázali překonat. Celkově jsme vršovické derby zvládli dobře zejména díky povedenému prvnímu poločasu, nicméně v určitých fázích druhého poločasu jsme hru nekontrolovali a to mě jako trenéra mrzí. Přesto klukům gratuluji, že vršovické derby odpracovali jako tým a doufám, že za týden proti Spartě budeme opět úspěšní. Musíme v týdnu znovu velmi tvrdě pracovat a nachystat se na zápas s velmi těžkým soupeřem.

Pevně věřím, že kluci pro vítězný pražský derby hattrick udělají maximum. Zvládli jsme Duklu a Bohemku, ale to nejkrásnější derby je před námi. Společně máme jako tým určitý cíl a musíme mu jít naproti. Jinak bychom chtěli jako tým věnovat toto vítězství v derby s Bohemkou našemu zraněnému spoluhráči Danovi Stropkovi a popřát mu rychlý návrat na trávník a brzy přijď mezi nás!
2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Přibyl, Stropek (11. Pek), Žežulka, Vyskočil, Pardubský (64. Kovařík), Král, Bucha(72. Kaník), Lauricella, Krejdl (76. Semrád), Novák (67. Sodoma), Souček

Detaily utkání

Statistiky
Branky: 12. A.Lauricella, 27. Žežulka

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články