Report ze zápasu FK VIAGEM Příbram vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu FK VIAGEM Příbram vs. SK Slavia Praha"

1:2p
9. kolo, 27. 9. 2014
9. kolo, 27. 9. 2014
FK VIAGEM Příbram - SK Slavia Praha
Branky: Branka Slavie: Vít
Komentář trenéra Ondřeje Jury: Anglický týden jsme zakončili na půdě soupeře, který doposud neztratil v soutěži ani bod. Proto jsme očekávali náročné utkání plné osobních soubojů. Velkým zklamáním pro nás byla skutečnost, že ačkoliv panovalo celý týden slunečné počasí, sehráli jsme v příbramském areálu, kde jsou dvě travnaté plochy, náš duel na umělém povrchu. Příbram nás nepřekvapila svým stylem hry a ihned od začátku hrála dlouhé nakopávané míče, které pronásledovali vždy výborně fyzicky vybavení hráči soupeře. To nám způsobovalo značné problémy a Příbram si vytvořila hned na začátku několik slibných šancí.

Po chvíli se kluci osmělili a začali hrát svoji kombinační hru, což přineslo hned několik vyložených příležitostí. Soupeř ovšem dvakrát dokázal míč vykopnout z brankové čáry, poté ho zachránila jednou tyč a následně břevno. Ve chvíli, kdy jsme měli utkání pod kontrolou, přišly dvě pohromy za sebou. Nejprve chyba na středu hřiště, která vyústila v rychlý protiútok soupeře, který jsme hasili na poslední chvíli. Rozhodčí nařídil za obranný zákrok přísnou penaltu a soupeř se dostal do vedení. Za dalších pár minut jsme hrubou nedisciplinovaností obdrželi červenou kartu a od 30. minuty jsme dohrávali v deseti hráčích.

Ve druhém poločase jsme se snažili situaci uklidnit, zariskovali jsme hrou na tři obránce, což ve finále přineslo ovoce. Na začátku druhé půle soupeř zahrozil z dvou protiútoků, avšak výborně chytající Jaroš uhájil náš tým od inkasované branky. Poté přišel další sporný zákrok v našem pokutovém území a rozhodčí si byl opět jist pokutovým kopem. Soupeř však přestřelil, což byla zlomová situace v zápase. Kluci převzali iniciativu a začali Příbram přehrávat kombinační hrou ve středu hřiště. 15 minut před koncem jsme se po krásné akci dočkali tíženého vyrovnání. Soupeř odešel fyzicky a my mohli utkání zvrátit, ale neproměnili jsme velké šance a zápas dospěl až do pokutových kopů. Zde vynikl brankář Jaroš, naši střelci byli bezchybní a tak jsme si odvezli cenné dva body. V tomto zápase kluci prokázali obrovský charakter a především za druhý poločas si zaslouží velké uznání.
1:2p

Detaily utkání

Statistiky
Branka Slavie: Vít

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články