Kuchtova premiérová trefa nestačila: Norimberk - Slavia 3:2 | SK Slavia Praha
Více

Kuchtova premiérová trefa nestačila: Norimberk - Slavia 3:2

3:2
(2:1)
přát., 10. 10. 2014
přát., 10. 10. 2014
1. FC Norimberk - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 29. a 40. Candeias, 80. Mlapa – 6. Dobrotka, 90. Kuchta<br>
NORIMBERK - Slávisté vyplnili reprezentační pauzu přátelským zápasem proti 1.FC Norimberk. Bez reprezentantů a rekonvalescentů nakonec sešívaní prohráli 2:3, premiérovou branku za A-tým si připsal Jan Kuchta.
Slávisté přicestovali do Bavorska bez několika opor. Latku, Škodu, Bílka, Juhara a Pitáka nepustilo zranění, Balaj, Zmrhal, Hrubeš a Kodr si plnili reprezentační povinnosti a Dame Diop odcestoval kvůli vyřizování víz do Senegalu. Vůbec poprvé se tak do kádru A-týmu dostali ofenzivní záložník Jan Kuchta (roč. 1997) a obránce Miroslav Routek (roč. 1996). V základní sestavě Norimberku se představili i dva Češi - Jan Polák a exslávista Ondřej Čelůstka - chyběl naopak Ondřej Petrák, který je na srazu reprezentace do 21 let.

Slávisté proti aktuálně třináctému celku druhé Bundesligy nastoupili výrazně lépe a už v prvních minutách si vytvořili několik šancí. Hned v první akci sešívaných vysunul Petr Černého, kterého ale vychytal gólman Rakovsky, mimochodem rovněž se zkušenostmi ze Slavie. V páté minutě se před gólmana dostal Prošek a po povedené kličce střílel do odkryté brány, jeden z vracejících se obránců ale stačil míč zastavit.

O minutu později už šla ale Slavia do vedení. Vukadinovič nacentroval z rohového kopu, ve vápně se jako první dostal k míči Martin Dobrotka a hlavou ho poslal přesně k tyči. Po čtvrthodině hry se do další příležitosti dostal Prošek, ani tentokrát ale na Rakovského nevyzrál.

Postupem času se hra vyrovnala a do šancí se začali dostávat i domácí. Ve 29. minutě se poprvé prosadil Daniel Candeias, když z pravé strany prostřelil Rakovana. Ve 40. minutě pak stejný hráč otočil skóre, když poslal do sítě Füllkrugovu přihrávku.

Ve druhé půli se hrála vyrovnaná partie a ani jeden z týmů se dlouho neprosadil. Až v 79. minutě se před Rakovanem octl střídající Peniel Mlapa a náš gólman musel vytáhnout skvělý zákrok. O minutu později už se ale Mlapa mohl radovat, když se trefil po Candeiasově centru.

Na hřiště se v závěru zápasu dostali i debutanti Kuchta a Routek a právě první jmenovaný nakonec ozdobil svůj premiérový start i první trefou. V 90. minutě dostala Slavia možnost kopat penaltu po faulu na Boudjemu, míč si připravil Martin Dostál, tvrdou ránu ale poslal jen do tyče. K odraženému míči se jako první dostal Jak Kuchta a střelou do odkryté branky dal výsledku finální podobu: Norimberk - Slavia 3:2.
3:2

Sestavy

1. FC Norimberk

Rakovsky (63. Radlinger) – Koch, Čelůstka (85. Mendler), Hovland (55. Bihr), Pinola, Mössmer (81. Bergmeister), Polák, Candeias (81. Teuchert), Evseev, Füllkrug (85. Ozdemir), Sylvestr (55. Mlapa)

SK Slavia Praha

Rakovan – Nitrianský, Dobrotka (71. Routek), Fialka, Dostál – Baéz (82. Salašovič), Gecov (46. Hrubý) – Vukadinovič (46. Boudjemaa), Černý, Prošek – Petr (65. Kuchta)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 29. a 40. Candeias, 80. Mlapa – 6. Dobrotka, 90. Kuchta<br>

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články