První a poslední minuta pro Škodu. Slavia - Dynamo 2:0 | SK Slavia Praha
Více

První a poslední minuta pro Škodu. Slavia - Dynamo 2:0

2:0
(1:0)
26. kolo, 3. 5. 2015, Synot Tip Arena
26. kolo, 3. 5. 2015, Synot Tip Arena
SK Slavia Praha - SK Dynamo České Budějovice
Branky: <b>Branky:</b> 1. a 90. Škoda <br> <b>ŽK:</b> Bílek - Machovec, Varadi<br> <b>Rozhodčí:</b> Ardeleanu - Kotík, Ratajová.
EDEN/SYNOT TIP ARENA - Veledůležité tři body si připsala Slavia proti českobudějovickému Dynamu. Díky dvěma zásahům Milana Škody zvítězili sešívaní 2:0 a odskočili svému soupeři na devět bodů. Z výhry se radovali poprvé od 21. února.
Fanoušci v Edenu se ještě nestačili ani usadit a už se mohli radovat z prvního gólu. Levan Kenia odcentroval z levé strany, míč našel na malém vápně nehlídaného Milana Škodu a ten poslal hlavou do sítě svou 16. branku v sezóně. Od úvodního hvizdu uplynulo přesně 48 vteřin.

Na konci 6. minuty mohlo být ještě veseleji, když Kenia rozehrál rohový kop a Latka poslal míč hlavou na vzdálenější tyč, gólman Křížek si ale poradil jak s hlavičkou našeho kapitána, tak s dorážkou navrátilce do sestavy Jaromíra Zmrhala. Za další dvě minuty hlavičkoval prozměnu Vukacinovič, i jeho pokus ale Křížek dokázal lapit.

V první desetiminutovce se hrálo opravdu útočně, a to na obě strany. Chvíli po Vukadinovičově šanci se mezi dvěma našimi obránci prosmýkl Funda a levačkou trefil tyč Berkovcovy branky, následná Varadiho dorážka naštěstí přeletěla břevno. Atraktivní pasáž pak zakončila dobrá střela Milana Škody zpoza vápna, kterou ale Křížek se štěstím zastavil nohou.

Slávisté byli při chuti a dostávali se do dalších šancí. Kenia kroutil míč z přímého kopu, namířil ale metr nad břevno. Chvíli na to střílel z 20 metrů Škoda do Křížkových rukavic a o pár minut později stejný hráč v dobré pozici branku pro změnu přestřelil.

Dynamo spoléhalo na rychlé brejky, do kterých se ale dostávalo hlavně po zaváháních naší obrany. Ve 23. minutě mohl z krkolomné rozehrávky těžit Novák, vracející se Deli ale dokázal jeho prudký centr zablokovat. Protiútoky se ale příliš nedařily ani domácím, když šli slávisté o minutu později tři na jednoho, zastavila akci nepřesná Vukadinovičova přihrávka.

V Edenu se nenudili diváci a nenudil se hlavně hostující gólman. Další obrovskou Šanci měl Škoda ve 30. minutě, kdy na hraně ofsajdu přebral dlouhý pas od Michala Švece, i tentokrát ale jeho střelu z úhlu Křížek vychytal. Poslední rychlou akci předvedli sešívaní ve 42. minutě, kdy si Piták po Škodově pasu sice hezky zpracoval, míč ale poslal vysoko nad branku Dynama. V samotném závěru půle se ještě ke střele z velkého vápna dostal Kenia, opět ale úřadoval hrdina první půle Křížek.

Druhý poločas začal podobně jako ten první a po pár minutách mohla Slavia vedení navýšit. Zmrhal našel před brankou volného Vukadinoviče, který udělal kličku gólmanovi, Křížek ho ale vytlačil ze střeleckého úhlu a náš záložník pálil jen do boční sítě.

Budějovice se ke střelám dostávaly jen sporadicky, většinou po zaváháních naší rozehrávky. V 57. minutě rozjeli hosté rychlý protiútok po Pitákově nepřesnosti, na jeho konci ale stála Machovcova rána, která Berkovcovu bránu o dva metry přeletěla.

Druhá půle nabídla o poznání pomalejší kopanou než prvních pětačtyřicet minut a ani šancí už nebylo tolik k vidění. Z letargie probudil diváky až v 65. minutě Robert Hrubý, jehož rána z 25 metrů prosvištěla těsně vedle šibenice budějovické brány. Za dalších pět minut si balon k přímému kopu postavil Krisztián Tamás, prudkou ránu ale poslal jen do mnohačlenné zdi.

Slávisté náskok nenavýšili a až do konce se tak museli o případné body strachovat. V 83. minutě kopalo Dynamo nebezpečný přímý kop a Berkovec měl štěstí, že před ním dokázal Lengyel míč jen lehce tečovat. V 89. minutě se pak do centru z pravé strany opřel hlavou Michal Škoda a jen o pár desítek centimetrů minul pravou tyč.

Definitivní rozhodnutí tak přišlo až v 90. minutě. Milan Škoda přetlačil obránce Nováka a přes padajícího Křížka poslal do sítě svou druhou trefu v zápase, celkově už 17. v sezóně.

Slavia tak udělala velký krok k udržení v SYNOT lize, po výhře nad Českými Budějovicemi má na duo Hradec Králové – Dynamo náskok už devíti bodů, v tabulce navíc opět přeskočila Slovan Liberec.


2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Berkovec – Švec, Latka (kap.), Bílek, Tamás – Deli, Piták – Vukadinovič (77. Mikula), Kenia (58. Hrubý), Zmrhal (69. Baéz) – Milan Škoda

SK Dynamo České Budějovice

Křížek – Janotka, Novák, Lengyel, Machovec – Pešek, Řezáč (64. Benát), Kladrubský (kap.), Volešák (58. Chrien), Funda (67. Michal Škoda) – Varadi

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 1. a 90. Škoda <br> <b>ŽK:</b> Bílek - Machovec, Varadi<br> <b>Rozhodčí:</b> Ardeleanu - Kotík, Ratajová.
Diváci
4493

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články