Nebezpečné šance a branka v poslední minutě. Slavia podlehla Plzni 1:2 | SK Slavia Praha
Více

Nebezpečné šance a branka v poslední minutě. Slavia podlehla Plzni 1:2

2:1
(1:0)
1. kolo, 24. 7. 2015
1. kolo, 24. 7. 2015
FC Viktoria Plzeň - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 19. Kolář, 80. Mahmutovič – 90. Škoda <br> <b>ŽK:</b> Kopic - Latka, Hrubý, Souček, Škoda<br> <b>Rozhodčí:</b> Franěk – Blažej, Vlasjuk
PLZEŇ/DOOSAN ARENA - Slavii čekal hned v prvním kole obtížný soupeř. Na půdě mistrovské Plzně si sešívaní ostudu neudělali. Z mnoha slávistických šancí ale skončila brankou až ta poslední, na 1:2 korigoval výsledek v 90. minutě Milan Škoda.
Trenér Dušan Uhrin poslal do svého premiérového ligového zápasu mimo jiné debutanta Tomáše Součka. Slavia tak měla v základní sestavě hned odchovanců, v záloze navíc nastoupili hráči ročníků narození 92, 93, 94 a 95.

Sešívaní byli v úvodu utkání nebezpeční. Zprvu utekl Karel Piták a posunul míč do vápna na Milana Škodu, který si ho připravoval k zakončení, které mu na poslední chvíli zkazil jeden z domácích obránců.

V 5. minutě propadl Součkův nákop až za obranu, kam si naběhl Zmrhal, před vápnem se dostal míč ke Škodovi a ten levou nohou pálil těsně vedle Kozáčikovy branky. Po deseti minutách o sobě dali zase vědět domácí. Nejprve se ve vápně odrazil míč od Tomáše Součka, a i když se domácí rozčilovali, že slávistický benjamínek zahrál rukou, penalta se nepískala.

V 11. minutě předvedl fantastický zákrok Martin Berkovec. Centr od rohového praporku našel hlavičku Hubníka, ten sice mířil do protipohybu našeho gólmana, který ale míč skvěle vytěsnil.

V 19. minutě vstřelil první gól zápasu i celého ročníku SYNOT ligy domácí Daniel Kolář. Z pravé strany ho povedeným centrem našel Rajtoral a Kolář přesnou hlavičkou o břevno otevřel skóre zápasu. I když ve zbytku první půle měli domácí optickou převahu, do žádného vážnějšího zakončení se nedostali. Nejvíce vášní na straně slávistů tak vzbudily dvě rychlé žluté karty za sebou pro Latku a Hrubého.

Do druhé půle vstoupili slávisté skvěle. V úvodu táhl skvěle akci Karel Piták, následovaly situace po průnicích Zmrhala a Jablonského. Sešívaní si ale ty největší možnosti schovávali. Nejprve se ve vápně nejlépe zorientoval Karel Piták a jeho schovanou střelu kryl Kozáčik. V 58. minutě byli sešívaní nejblíže vyrovnání. Aktivní Piták posunul do levého křídla na rozběhnutého Zmrhala, který si míč posunul a z half-voleje trefil břevno! Po hodině hry si svěřenci trenéra Uhrina vytvořili před Kozáčikovou brankou velký tlak, domácí museli zablokovat střely Pitáka, Zmrhala nebo Škody.

Slávisté pokračovali ve velmi aktivní hře a v 65. minutě si připsali další velkou šanci, když Hrubý našel skvěle rozběhnutého Zmrhala, který si před vápnem míč zasekl, ten se dostal k Pitákovi a jeho ránu musel vyrazit Kozáčik.

I když byli sešívaní ve druhé půli lepším týmem, deset minuty před koncem se z druhé branky radovali domácí. Tentokrát přišel centr z levé strany a na zadní tyči volný Mahmutovič navýšil vedení Plzně. Ihned po gólu si za obranu na centr Hrubého naskočil Zmrhal, který svými náběhy trápil domácí obranu, tentokrát ale těsně před zakončením získal míč domácí gólman.

Tři minuty před koncem mohli domácí přidat svou třetí branku po rohovém kopu. Martin Berkovec ale proti Vaňkově střele i následné dorážce vytáhl fantastické zákroky. Nakonec se tak z poslední branky radovala Slavia. V 90. minutě se po krásné kombinaci Milana Černého a Martina Latky prosadil Milan Škoda.

Slavia tak prohrála v Plzni 1:2, příští neděli ji v prvním domácím utkání čeká v Edenu od 17:00 Liberec.

Ohlasy trenérů

test
2:1

Sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský (K) – Hořava, Hrošovský (54. Vaněk) – Kopic (75. Petržela), Kolář, Kovařík – Holenda (62. Mahmutovič)

SK Slavia Praha

Berkovec – Švec, Latka (K), Deli, Jablonský – Souček, Hrubý – Mikula (85. Černý), Piták (85. Voltr), Zmrhal – Škoda

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 19. Kolář, 80. Mahmutovič – 90. Škoda <br> <b>ŽK:</b> Kopic - Latka, Hrubý, Souček, Škoda<br> <b>Rozhodčí:</b> Franěk – Blažej, Vlasjuk
Diváci
11233

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články