Poslední podzimní duel v Edenu: Výhra a druhé místo v tabulce | SK Slavia Praha
Více

Poslední podzimní duel v Edenu: Výhra a druhé místo v tabulce

2:1
(1:0)
15. kolo, 26. 11. 2016
15. kolo, 26. 11. 2016
SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav
Branky: <b>Branky:</b> 34. Ngadeu, 71. Zmrhal – 86. Magera (pen.)<br> <b>ŽK:</b> Mešanovič - Fleišman, Matějovský, Magera <br> <b>ČK:</b> Matějovský<br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda – Pelikán, Antoníček<br>
EDEN – Poslední podzimní domácí zápas se v Edenu nadmíru povedl. Slavia porazila Mladou Boleslav 2:1 a po 15. kole se posunula na druhé místo tabulky za vedoucí Plzeň. V první půli se trefil Michael Ngadeu, ve druhém poločase ho napodobil Jaromír Zmrhal.
Slavia nastoupila do posledního domácího podzimního zápasu s drobnými změnami v sestavě. Oproti utkání na Dukle se do obrany vrátil Simon Deli a tak se na pravý kraj přesunul Michal Frydrych.

Trenér Jaroslav Šilhavý tentokrát vsadil na dva útočníky, kdy bok po boku Milana Škody nastoupil Muris Mešanovič. Na pravém křídle tak operoval Antonín Barák, na levém Jaromír Zmrhal a ve středu pole Michael Ngadeu Ngadjui a Josef Hušbauer.

První velkou šanci zápasu viděli diváci v 6. minutě. Nejprve Jiří Pavlenka skvěle zvládl uhlídat dotírajícího Mebrahta. Slavia poté rozjela rychlý útok po levé straně. Milan Škoda dal míč na Jardu Zmrhala, který z úhlu napálil pouze gólmana Diviše.

O tři minuty později zahrozilo aktivní střelecké duo Škoda a Mešanovič. Český reprezentant přihrál volnému Mešanovičovi, ten mu míč vrátil před branku, ale zakončení Milana Škody na zadní tyč bylo nepřesné.

Ve 23. minutě odvrátil nadějný Zmrhalův centr mladoboleslavský Fleišman k volnému Tondovi Barákovi, který ale bohužel vypálil nad.

O minutu později nejprve zastavila dotírajícího Mešanoviče hostující obrana, poté dvakrát po sobě praporek sudího značící ofsajd.

Ve 33. minutě došlo k výpadku osvětlení na stadionu a zhruba čtvrthodiny se nehrálo. Vynucená přestávka pomohla více domácímu týmu. Nejprve Muris Mešanovič napálil z úhlu gólmana Diviše.

Poté Slavia vybojovala rohový kop, pro centr do vápna si šel Jakub Diviš, ale nedokázal ho vytěsnit ven. Nejrychleji ze všech se zorientoval Michael Ngadeu Ngadjui a krásnými nůžkami poslal Slavii ve 34. minutě do vedení 1:0.

Po přestávce v 52. minutě Milan Škoda napálil tyč, smutnit ale nemusel, protože sudí odpískal ofsajd.

V 68. minutě viděli diváci další pěknou slávistickou akci. Jarda Zmrhal centroval a Mick van Buren hlavou přiklepl míč na Milana Škodu. Slávistický útočník vyslal z otočky na branku podobnou ránu jako v utkání proti Bohemians, ale tentokrát balón vyrazil brankář Diviš.

Fanoušci Slavie ale rozjásala akce ze 71. minuty, kdy Slavia zvýšila náskok na 2:0. Už se zdálo, že se sešívaným ve zmatku před Divišem nepodaří procpat míč do branky. Boleslavský gólman nejprve špičkou kopačky vytěsnil Bořilovu přihrávku ven, zakončení van Burena pak zblokoval obránce. Mezi hráče ale nakonec vlétl Jarda Zmrhal a tomu se už míč do sítě procpat podařilo!

V 79. minutě oslabil hostující celek Marek Matějovský, který musel po druhé žluté kartě odejít předčasně do kabiny.

V závěru utkání sice hosté snížili, když sudí odpískal penaltu za ruku Josefa Hušbauera. Pokutový kop proměnil Lukáš Magera, ale poté už se skóre zápasu neměnilo.

Slavia porazila Mladou Boleslav 2:1 a po půlce soutěže se posunula na druhé místo tabulky za vedoucí Plzeň. Poslední podzimní duel čeká slávisty v pátek ve Zlíně. 
2:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Pavlenka – Frydrych, Bílek, Deli, Bořil – Barák (82. Švento), Hušbauer, Ngadeu, Zmrhal (90. Ščuk) – Mešanovič (66. van Buren), Škoda

FK Mladá Boleslav

Diviš – Pauschek (75. Chramosta), Takács, Da Silva, Fleišman – Jánoš (46. Přikryl), Mareš (58. Matějovský), Magera, Kúdela, Fabián – Golgol

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 34. Ngadeu, 71. Zmrhal – 86. Magera (pen.)<br> <b>ŽK:</b> Mešanovič - Fleišman, Matějovský, Magera <br> <b>ČK:</b> Matějovský<br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda – Pelikán, Antoníček<br>

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články