Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Hradec Králové | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Hradec Králové"

1:0
(0:0)
4. kolo, 10. 9. 2016, Xaverov
4. kolo, 10. 9. 2016, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Hradec Králové
Branky: <b>Branky:</b> 71. Vejvar
Hradec Králové byl od úvodu zápasu lepším týmem a brankář Roman Přibyl svůj tým několikrát podržel. Nejlepší zákrok prvního poločasu vytáhl ve 13. minutě, když na něj postupoval útočník soupeře, brankář Slavie však skvělým zákrokem nohou svůj tým podržel.  Slavia v prvním poločase soupeřovu branku příliš neohrozila, do jediné šance se dostal po pěkné akci Jana Vejvara a Pavla Buchy Marco Lauricella, ten však bránu hostů těsně minul.

Druhý poločas začal velkou šancí Slavie. Střídající Šimona Havrda se dostal k míči na hranici vápna a svou střelou orazítkoval tyč branky Hradce Králové. Hosté se tlačili do zakončení, brankář Roman Přibyl však všechna zakončení hostů chytal. Klíčový zákrok zápasu předvedl v 60. minutě. Po faulu Vojtěcha Mareše zahrával Hradec pokutový kop, který rozehrával Miker, Roman Přibyl však korunoval svůj výborný výkon a skokem ke své levé tyči míč vyrazil.

Rozhodující moment zápasu přišel v 69. minutě. Míč se ve vápně dostal k Janu Vejvarovi, který prudkou střelou pod břevno rozhodl o tom, že tři body zůstanou v Praze. Slavia tak porazila Hradec Králové 1:0.

Zápas hodnotil trenér Anton Mišovec: „V domácím utkání jsme se ke své hře dostali až ve druhém poločase. Hlavně v posledních dvaceti minutách zápasu jsme si vytvořili šance a po chybě soupeře vstřelil prudkou střelou z voleje vítězný gól Jan Vejvar. V 60. minutě vyrazil brankař Přibyl soupeřovu penaltu, nařízenou po souboji Mareše se soupeřem. S kvalitním soupeřem jsme se snažili hrát útočně a trpělivě, taky s velmi dobrým řešením obranných situací. Celý náš tým projevil větší vůli po vítězství, bojovnost a psychickou odolnost v důležitých momentech utkání.“
1:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Přibyl – Pek, Vyskočil, Mareš, Pardubský - Krejdl, Bucha (K) (90. Husenský), Žežulka, Čermák (46. Havrda) - M. Lauricella (77. Stropek), Vejvar (87. A. Lauricella)

FC Hradec Králové

Šeba – Kadlec (72. Vukčevič), Křížek (89. Mokrejš), Miker, Soukeník (75. Petřík), Hašek, Jukl (K), Čech, Martinec, Vencl (61. Bičiště), Čáp

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 71. Vejvar

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články