Juniorka poprvé prohrála, nestačila na Teplice | SK Slavia Praha
Více

Juniorka poprvé prohrála, nestačila na Teplice

1:3
(0:3)
6. kolo, 11. 9. 2016
6. kolo, 11. 9. 2016
SK Slavia Praha - FK Teplice
Branky: <b>Branky:</b> 84. Gilian – 21. a 35. z pen. Červenka , 40. Softič
PRAHA/XAVEROV - První prohra Slavie v letošní sezoně Juniorské ligy přišla v zápase proti Teplicím. Za Slavii se trefil Patrik Gilian.
Do první velké šance zápasu se dostali hosté z Teplic v 5. minutě. K míči se ve vápně dostal Robert Hrubý, který svou střelou trefil tyč. Do vedení se dostaly Teplice ve 21. minutě, přihrávku mezi obránce dostal Marek Červenka a přízemní střelou překonal brankáře Josefa Řeháka. Slavia mohla vyrovnat o dvě minuty později, dlouhý aut propadl ve vápně až k Lukáši Veselému, kterého však brankář Teplic vychytal. 

Ve 34. minutě byl v samostatném úniku ve vápně faulován teplický Patrik Dressler, nařízený pokutový kop pak proměnil Marek Červenka. Třetí gól daly Teplice o pět minut později, Asmir Softič postupoval sám na Josefa Řeháka, kterému udělal kličku, následně už neměl problém dopravit míč do prázdné branky. Snížit mohla Slavia o minutu později. Pěknou ránu vypustil z dálky Alex Král, ta však orazítkovala jen břevno teplické branky.

V druhém poločase Slavia zatlačila svého soupeře, který hrozil z ojedinělých protiútoků. Snížení se Slavia konečně dočkala v 84. minutě. Václav Schulz od pravé pomezní čáry posunul míč na Vavrouše, který ještě přihrával na velké vápno na Patrika Giliana, který snížil na 1:3.

Juniorka tak podlehla Teplicím 1:3, je to pro ni první porážka v letošním ročníku Juniorské ligy.

Zápas hodnotil trenér Pavel Řehák: "V prvním poločase jsme strádali v agresivitě, ve středu hřiště byly Teplice agresivnější a nechávali jsme je lehce jít do rychlých protiútoků a zakončení. Problém vznikal uprostřed hřiště, kde jsme měli nepokryté hráče, hlavně Roberta Hrubého, který to tam pak prostrkoval. Pak byla zbytečná penalta a při třetím gólu šel hráč opět sám na brankáře. Ve druhém poločase jsme hráli na riziko, takže jsme měli územní převahu, ale moc jsme se nedostávali do šancí. V prvním poločase jsme tam měli nějaké šance, ale nedůraz v koncovce nás připravoval o brankové příležitosti."
1:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák - Žárský (70. Vávra), Broukal, Fialka (59. D. Souček), Pelyak - Veselý (70. Schulz), Vavrouš, Král, Antwi (81. Sulík) - Gilian, Železník (59. Badocha)

FK Teplice

Plachý – Svoboda, Dressler (78. Švejda), Batryn, Softič (65. Martirosyan), Červenka, Soungole, Bílek (C) (89. Berešík), Hasil, Richter, Hrubý (73. Šup)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 84. Gilian – 21. a 35. z pen. Červenka , 40. Softič

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články