Juniorka: Na úvod jara bezbranková remíza | SK Slavia Praha
Více

Juniorka: Na úvod jara bezbranková remíza

0:0
(0:0)
17. kolo, 19. 2. 2017, Areál Na Stoupách UMT
17. kolo, 19. 2. 2017, Areál Na Stoupách UMT
FC Vysočina Jihlava - SK Slavia Praha
JIHLAVA - Den po úspěšném vstupu do jarní části soutěže A-týmu s Jihlavou čekal zápas se stejným soupeřem také juniorku, tentokrát však na půdě soupeře. Utkání příliš divácky atraktivní nebylo a skončilo 0:0.
Utkání hrané na umělé trávě bylo od samého úvodu utkání plně nepřesností, což sráželo naděje obou týmů na vstřelení gólu.

Ani jeden z týmů se k vážnější příležitosti nedostal, když už se útočící hráči dostali k zakončení, tak to byla střela z větší vzdálenosti, brankáři Rakovan a Otáhal na obou stranách byli pozorní.

Také druhý poločas pokračoval v podobném duchu a přihlížejícím divákům příliš fotbalových akcí neukázal. V závěru utkání Slavia více držela míč, soupeř hrozil hlavně z rychlých protiútoků, ale ani Záviška nebo Beseda své šance neproměnili.

Zápas bez velkého počtu šancí tak skončil bez branek, přítomní diváci mnoho vyložených příležitostí neviděli.

Zápas hodnotil trenér Pavel Řehák: „Jihlava nastoupila do zápasu s několika hráči A-týmu, tušili jsme, že nás čeká těžké utkání. Po počátečním vzájemném oťukávání jsme převzali otěže zápasu, měli jsme hru pod kontrolou, ale vytvořili jsme si jen dvě gólové příležitosti. Soupeř bránil v hlubokém bloku, pro nás nebylo jednoduché dostat se do pokutového území. Ve druhém poločase jsme měli další dvě brankové šance, ale na to, jakou jsme měli převahu, je to z mého pohledu málo. Hráči proti urputně bránícímu týmu měli v některých situacích více zachovat chladnou hlavu a být trpělivější. Nicméně tým odvedl v zápase velmi dobrý výkon," uvedl trenér Řehák.

Trenér hodnotil také výkon Marka Alvira: „Marko Alvir s námi byl poprvé, neznal spoluhráče, ale je na něm vidět, že je to velmi kvalitní hráč s výbornou technikou," pochválil Pavel Řehák chorvatského záložníka.

Juniorka tak v prvním jarním utkání Juniorské ligy proti Jihlavě hrála bez branek 0:0.
0:0

Sestavy

FC Vysočina Jihlava

Rakovan – Mišun (46. Beseda), Kryštůfek, Záviška, Šerý, Rychetník, Sargsyan, Urdinov, Kolčava, Fiala, Časta Náhradníci: Beseda, Pejřimovský, Dujmovič, Kolář

SK Slavia Praha

Otáhal - Prošek, Kodr, Žežulka, Mareš - Kocourek (90. Schulz) , Jakab, Alvir, Čermák - Bjelos (72. Vávra) , Lauricella M. (67. Krejdl)

Detaily utkání

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články