Report ze zápasu FC Baník Ostrava vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu FC Baník Ostrava vs. SK Slavia Praha"

2:2
(1:1)
2. kolo, 4. 8. 2012, Bazaly, Ostrava
2. kolo, 4. 8. 2012, Bazaly, Ostrava
FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 20. Kukec, 59. Milosavljev – 17. Kisel, 78. Nitrianský. <b>ŽK:</b> Zawada – Zmrhal. <b>Rozhodčí:</b> Franěk – Kovařík, Gallo.
OSTRAVA/BAZALY - Sešívaní vezou z Ostravy bod. I když vedli svěřenci trenéra Rady po brance Karola Kisela, tak se domácím povedlo skóre otočit. Nejprve vyrovnal Kukec a ve druhé půli poslal domácí do vedení Milosavjlev.Slávisté se ale nevzdali. Po centru Kisela ze standardní situace a následné skrumáži před brankou brankáře Bučka dorazil míč do sítě Milan Nitrianský.

Do sestavy Slavie se nakonec nedostal kapitán Lukáš Jarolím, kterého trápí přetrvávající zdravotní problémy, kvůli kterým střídal v úvodním zápase letošní sezony proti Jihlavě. Toho v základní jedenáctce nahradil Jaromír Zmrhal a při své premiéře v základu Slavie si nevedl vůbec špatně.

Úvod zápasu přinesl vyrovnané utkání, oba týmy se seznamovaly se sotva zakořeněným trávníkem domácího Baníku. Ale Slavia předvedváděla od úvodních minut rozhodně sebevědomější a lepší výkon než v závěru minulé sezony, kdy v Ostravě prohrála 0:3.

Do uvodní šance zápasu se dostal Karol Kisel a hned z toho bylo slávistické vedení. Na levé straně si na Zmrhalův centr naběhl Juhar, který poslal do vápna přízemní přihrávku, kterou Škoda přepustil na Kisela. Náš kapitán míč na druhý pokus poslal levou nohou přesně k tyči.

Hned za čtyři minuty ale domácí srovnali. Kukec nejprve ze standardní situace trefil zeď, odražený míč už ale za pomocí teče poslal do sítě.

Za deset minut si postavil míč k přímému kopu Karol Kisel a jeho projektil skončil nakonec kvůli tyči a zákroku gólmana Bučka mimo branku. První půle už další vyloženou šanci nepřinesla.

Do druhé půle vstoupila Slavia opět aktivněji, ale branky, ani šance to nepřineslo. Naopak gólově se prosadili domácí. Na levé straně se zjevil zcela osamocený Milosavljev, který poslal míč přes marnou snahu trojice Čontofalský, Latka, Nitrianský do sítě.

Slavisté měli ve druhé půli míč více na kopačkách, šance ale napřicházely. Až v deset minut před koncem se zhruba 150 slávistických fanoušků na stadionu dočkalo vyrovnání. Karol Kisel poslal pěkný centr na zadní tyč, Ondra Petrák hlavičkoval do tyče a následně dorazil míč do branky Milan Nitrianský. Náš pravý obránce si tak připsal premiérovou soutěžní branku v dresu Slavie.

Závěr i přes šanci Karola Kisela a tyčku domácích hráčů další branku nepřinesl a tak se oba týmy rozešly smírně - 2:2.

2:2

Sestavy

FC Baník Ostrava

Buček – Zawada, Frydrych, Vomáčka, Mach, Fantiš (81. Onuchukwu), Droppa (86. Greguš), Milosavljev, Vašenda, Davor Kukec, Kraut.

SK Slavia Praha

Čontofalský – Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka (86. Tusjak), Vošahlík (46. Koreš), Zmrhal, Kisel, Petrák, Juhar, Škoda

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 20. Kukec, 59. Milosavljev – 17. Kisel, 78. Nitrianský. <b>ŽK:</b> Zawada – Zmrhal. <b>Rozhodčí:</b> Franěk – Kovařík, Gallo.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články