Slavia porazila Teplice v těžké ligové premiéře | SK Slavia Praha
Více

Slavia porazila Teplice v těžké ligové premiéře

1:0
(1:0)
1. kolo, 29. 7. 2017, Eden Arena
1. kolo, 29. 7. 2017, Eden Arena
SK Slavia Praha - FK Teplice
Branky: <p><strong>Branky:</strong> 9. Altintop (pen.)<br> <strong>ŽK:</strong> Ščuk, Bílek - Vondrášek, Rezek, Červenka, Jeřábek <br> <strong>Rozhodčí:</strong> Orel - Paták, Hájek</p>
PRAHA/EDEN - Sešívaní porazili v prvním ligovém zápase nové sezony Teplice 1:0 díky brance Halila Altintopa z penalty.

Trenér Šilhavý udělal oproti úternímu zápasu kvalifikace Ligy mistrů s BATE hned sedm změn. V základní sestavě se tak objevili kapitán Bílek, Altintop, Zmrhal, Mingazov, Souček, Ščuk a Mešanovič.

Sešívaní i přes změny začali aktivněji a už v první minutě navnadil zaplněný Eden Bořil, jeho rána zpoza vápna ale minula levou tyč.

Do vedení šla Slavia v 9. minutě. Křížný centr doletěl do vápna k Frydrychovi, ten se jej pokusil hlavou vrátit před branku, skákající obránce Vondrášek míč zasáhl rukou a rozhodčí po dlouhém váhání nakonec ukázal na značku pokutového kopu.

K penaltě se při absenci tradičního exekutora Škody postavil Halil Altintop a střelou do protipohybu gólmana zaznamenal svoji první branku v sešívaném.

Tepličtí se k první šanci na vyrovnání dostali po dvaceti minutách. To když se po rohovém kopu trojici našich obránců nepodařilo dostat míč z vápna a možnost ke střele z těsné blízkosti tak dostal Jeřábek, Laštůvka byl ale na místě a jeho pokus vyrazil.

O devět minut později proletěl naším vápnem centr z pravé strany, na který nabíhal nehlídaný Vaněček, na balon ale ve skluzu zhruba o metr nedosáhl.

Na druhé straně vyslal Mingazov do samostatného úniku Zmrhala, střelu našeho záložníka z 15 metrů ale vychytal Grigar a Altintop se v souboji s obráncem k přesné dorážce nedostal.

Druhá půle začala naopak šancí Teplic, když Fillovu hlavičku vykopával z brankové čáry na vzdálenější tyči Bořil.

V 58. minutě mohl jít po Ščukově pasu na gólmana opět Zmrhal, situaci tentokrát zkusil vyřešit obloučkem přes Grigara, jeden z dobíhajících obránců ale stačil balon zastavit.

Iniciativu poté převzali hosté a nebezpečné centry létaly častěji před brankou Jana Laštůvky. Většinu balonů ale sbíral právě Laštůvka, stejně jako v 77. minutě, kdy tepličtí zahrávali nebezpečnou standardku těsně za vápnem.

V 87. minutě pak zpoza vápna vypálil volný Kučera a tečovaná střela proletěla půl metr vedle Laštůvkovy pravé tyče.

Slavia nakonec těsný výsledek i přes tlak soupeře ubránila a do ligy vstoupila vítězstvím 1:0. Už ve středu čeká sešívané veledůležitá odveta kvalifikace Ligy mistrů v běloruském Borisovu.

1:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Laštůvka – Frydrych, Bílek (C), Jugas, Bořil – Souček, Altintop (71. Hušbauer), Ščuk (80. Ngadeu) – Mingazov (59. Van Buren), Mešanović, Zmrhal

FK Teplice

Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob (89. Král) – Ljevakovič (C), Kučera – Fillo, Jan Rezek, Vošahlík (81. Haljeta) – Vaněček (68. Červenka)

Detaily utkání

Statistiky
<p><strong>Branky:</strong> 9. Altintop (pen.)<br> <strong>ŽK:</strong> Ščuk, Bílek - Vondrášek, Rezek, Červenka, Jeřábek <br> <strong>Rozhodčí:</strong> Orel - Paták, Hájek</p>
Diváci
11097

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články