Vršovické derby končí remízou | SK Slavia Praha
Více

Vršovické derby končí remízou

0:0
(0:0)
4. kolo, 19. 8. 2017, Ďolíček
4. kolo, 19. 8. 2017, Ďolíček
Bohemians 1905 - SK Slavia Praha
Branky: <b>ŽK: </b> Jindřišek - Souček<br> <b>Rozhodčí: </b>Proske – Hrabovský, Kotalík<br>
PRAHA/ĎOLÍČEK - Druhý venkovní zápas po sobě odehrála Slavia bez obdrženého, ale i bez vstřeleného gólu. V Ďolíčku sešívaní neproměnili šance hlavně v úvodu zápasu a z vršovického derby si tak vezou jeden bod.
Trenér Šilhavý udělal oproti úternímu zápasu s Apoelem několik změn. Na levém kraji obrany nastoupil Eduard Sobol, ve středu zálohy Altintop se Zmrhalem, na křídlech navrátilci po zranění Sýkora a Hromada a na hrotu útoku Muris Mešanovič.

Jakub Hromada si tak připsal první start za A-tým od svého přestupu z Plzně a první ligový zápas od začátku letošního dubna.

Slávisté úvodních dvacet minut drželi balon a na svoji polovinu pouštěli „klokany“ jen výjimečně. Hned po několika desítkách vteřin se Sýkora po kolmici ze středu hřiště otočil kolem svého obránce a spolu s Mešanovičem šel prakticky sám na branku, nedohodli se ale na střele, gólman Fryšták bosenskému útočníkovi vyškrábl míč zpod nohou a následnou Sýkorovu dorážku zablokoval před brankovou čárou jeden z obránců.

Domácí se do šancí nedostávali, větší příležitost si ale dlouho nemohla vypracovat ani Slavia. Až po půlhodině hry vrátil Zmrhal na zadní tyči před branku dlouhý centr z pravé strany, do míče se opřel Sýkora a poslal ho metr nad břevno Fryštákovy brány.

Jedinou šanci první půle si domácí vypracovali ve 34. minutě. To Dostálův dlouhý centr z pravé strany doletěl až před Laštůvku, kde ho hlavou nebezpečně tečoval Lukáš Hůlka, míč ale nasměroval jen vedle vzdálenější tyče.

Pět minut před poločasem pak ještě ke střele z 23 metrů napřáhl Zmrhal, také on ale soupeřovu branku těsně minul.

Druhá půle se nesla v podobném duchu jako ta první. Slávisté kombinovali většinu času na polovině Bohemians, k vyloženým šancím se ale ne a ne dostat. To na druhé straně se v 51. minutě dostal ke slibné střele z vápna Mašek, balon ale poslal mimo branku.

Trenér Šilhavý poslal do hry Stocha, Hušbauera a v závěru zápasu i Škodu, byli to ale domácí, kdo se dostával do slibnějších příležitostí. V 72. minutě se po rohovém kopu odrazil balon na zadní tyč k Hůlkovi, ten svou střelou ale naštěstí trefil jen spoluhráče Kabaeva.

O šest minut později Bohemians zahodili svou největší šanci. Kabaev posunul míč napravo na osamoceného Nečase, který se pokusil přelobovat vyběhnutého Laštůvku, svým pokusem ale jen těsně minul vzdálenější spojnici břevna a tyče.

V 81. minutě mohli vedení na svou stranu pro změnu strhnout sešívaní, když se od Stocha a Součka míč dostal před branku k Hušbauerovi, jeho pokus z otočky ale zablokovala obrana a následnou Bořilovu tvrdou střelu před sebe vyrazil gólman Fryšták.

Branku nakonec nepřinesl ani závěrečný tlak Slavie. V poslední šanci napřáhl zpoza vápna z voleje Stoch, jeho dobrá rána ale skončila na zádech jednoho z naskakujících obránců.

Sešívaní tak ani ve druhém ligovém zápase nevstřelili branku, v lize ale zatím zůstávají neporaženi. S Bohemians remizovali v Ďolíčku 0:0.
0:0

Sestavy

Bohemians 1905

Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd (C), Kocič – Reiter (72. Nečas), Švec, Mašek (80. Jindřišek), M. Hašek, Bartek (88. Buchta) – Kabajev

SK Slavia Praha

Laštůvka – Bořil, Jugas, Ngadeu, Sobol – Sýkora (59.Stoch), Souček, Altintop, Hromada (64. Hušbauer), Zmrhal (C) – Mešanovič (77. Škoda)

Detaily utkání

Statistiky
<b>ŽK: </b> Jindřišek - Souček<br> <b>Rozhodčí: </b>Proske – Hrabovský, Kotalík<br>
Diváci
4812

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články