Sešívaní srazili Spartu ve 288. derby | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní srazili Spartu ve 288. derby

2:0
(0:0)
7. kolo, 17. 9. 2017, Eden Arena
7. kolo, 17. 9. 2017, Eden Arena
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
Branky: <b>Branky:</b> 71. Škoda, 90. Hušbauer<br> <b>ŽK:</b> Bořil, Ngadeu – Mareček, Mandjeck, Costa<br> <b>ČK:</b> 89. Costa (SPA)<br> <b>Rozhodčí:</b> Jílek – Blažej, Dobrovolný
PRAHA/EDEN - V pořadí 288. pražské derby patří Slavii! Sešívaní přehráli Spartu v Edenu 2:0. V první půli ještě Škodovi nebyl uznán gól, když míč po jeho střele přešel brankovou čáru, kapitán Slavie si ale spravil chuť v 71. minutě, když poslal sešívané po Stochově centru do vedení. Vítězství o dvě branky pak v nastaveném čase zařídil po krásné individuální akci Josef Hušbauer.
Do sestavy sešívaných se vrátil kapitán Milan Škoda, v obraně pak nastoupil Eduard Sobol, který byl ve čtvrtek zvolen do ideální sestavy prvního hracího dne Evropské ligy. Do zálohy se pak vrátili Hušbauer nebo van Buren.

Slávisté začali aktivněji a po většinu času kombinovali na polovině Sparty. Už po osmi minutách to zkoušel van Buren, jeho dobrou střelu ale zablokoval Costa. O chvíli později se ke střele zpoza vápna dostal Bořil, jho pokus ale mířil mimo branku.

Ve 26. minutě se pak do balonu opřel Miroslav Stoch a s jeho ranou z 25 metrů měl Dúbravka velké problémy, dokázal ji ale vyrazit na roh.

To 29. minuta přinesla obrovský závar a velké emoce. Sešívaní zatlačili Spartu do jejího vápna a Dúbravka se blýskl se svým zákrokem proti Rotaňovi a ihned poté zastavil i Stochovu dorážku. Následně Stoch ještě posunul míč na Škodu, jehož ránu podle dostupných záběrů Costa vykopával už za brankovou čárou, rozhodčí ale gól nepostřehli a pokračovalo se za stavu 0:0.

Minutu před poločasem se pak do jedné z mála příležitostí dostala Sparta, když Ben Chaim hledal ve vápně nabíhajícího Biabianyho, ten ale na balon na malém vápně nedoskočil

Druhá půle pokračovala v podobném duchu, Slavia držela balon a vytvářela si i slibné příležitosti.

V 54. minutě se do dvou šancí dostal van Buren, nejprve ale jeho ránu zblokoval Costa, poté nizozemský útočník vystřelil z vápna mimo.

V 66. minutě se po Biabianyho průniku mohla se štěstím radovat Sparta. Oblouček letenského záložníka totiž přeletěl Laštůvku a snášel se rovnoběžně s brankovou čárou, skluzující Rosický ale na míč na poslední chvíli nedosáhl.

Klíčový okamžik zápasu přišel v 71. minutě. To dostal po Costově faulu Miroslav Stoch příležitost zahrávat přímý volný kop ze středu hřiště, obloučkem našel ve vápně naskakujícího Škodu a ten poslal s pomocí teče jednoho ze sparťanských obránců míč do Dúbravkovy branky.

V 79. minutě pak mohl vedení navýšit Stoch, jeho rána ale proletěla těsně nad břevnem branky hostí.

Definitivní podobu výsledku 288. derby tak dal až nastavený čas a branka Josefa Hušbauera. Ten se efektně zbavil bránícího hráče a spolu s dalšími dvěma slávisty postupoval na jediného obránce, namísto přihrávky ale zvolil střelu na bližší tyč a propálil Dúbravku na jeho stojnou nohu.

Derby tak po roce opět patří sešívaným, u kterých po výhře a remíze z loňské sezony zůstává i primátorský klíč pro vládce Prahy.
2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Laštůvka – Bořil, Jugas, Deli, Sobol – Ngadeu, Rotaň (90. Souček) – Van Buren (71. Zmrhal), Hušbauer, Stoch – Škoda (C) (85. Necid)

AC Sparta Praha

Dúbravka – Zahustel, Mareček, Nhamoinesu, Mich. Kadlec – Mandjeck, M. Frýdek – Biabiany (83. Sáček), Rosický (C) (79. Lafata), Ben Chaim (74. Josef Šural) – V. Kadlec

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 71. Škoda, 90. Hušbauer<br> <b>ŽK:</b> Bořil, Ngadeu – Mareček, Mandjeck, Costa<br> <b>ČK:</b> 89. Costa (SPA)<br> <b>Rozhodčí:</b> Jílek – Blažej, Dobrovolný
Diváci
19084

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články