Prohra po 36 zápasech | SK Slavia Praha
Více

Prohra po 36 zápasech

1:2
(0:1)
11. kolo, 22. 10. 2017, Eden Aréna
11. kolo, 22. 10. 2017, Eden Aréna
SK Slavia Praha - FC Slovan Liberec
Branky: <b>Branky:</b> 90. Necid - 36. Potočný, 73. Bosančič (pen)<br> <b>ŽK:</b> Sýkora, Laštůvka - Kulhánek, Potočný, Bosančič, Pulkrab<br> <b>Rozhočí:</b> Pechanec - Arnošt, Koval
PRAHA/EDEN ARÉNA – 36 utkání a téměř 14 měsíců. Tak dlouho trvala ligová neporazitelnost Slavie. Ta domácí dokonce bez jednoho dne dva roky, naposledy totiž v lize v Edenu zvítězila Olomouc 23. října 2015. A po ní až v 11. kole letošníh ročníku Liberec. Jeho výhru 2:0 zajistily trefy Potočného a Bosančiče z penalty.
Slávisté byli na fotbal pořádně natěšení, vždyť od posledního domácího zápasu s Brnem uplynuly už tři týdny. I proto do Edenu dorazilo více než 14 tisíc fanoušků.

Ve 12. minutě obral Mick van Buren o balon rozehrávajícího obránce a posunul míč napravo na Sýkoru, ten mu přihrávku opětoval a následnou Burenovu ránu z 15 metrů musel vyrážet gólman Kolář.

Jen o chvíli později se do centru z pravé strany položil ve vápně Škoda, svou hlavičku ale z těžké pozice nasměroval vedle pravé tyče.

Liberečtí začali v první čtvrthodině hodně nervózně a jejich rozehrávky často po několika pasech končily zpět u brankáře Koláře. K prvnímu ohrožení slávistické brány se dostali až v 17. minutě, kdy se po nacvičeném signálu z rohu dostal ke střele zpoza velkého vápna Coufal, jeho skákavý pokus ale proletěl vedle Laštůvkovy levé tyče.

Ve 24. minutě se pak do šance mohl z pravé strany dostat Škoda, po dlouhé Bořilově přihrávce ale zvolil kličku do středu a proti dvěma obráncům ztratil balon. Minutu na to napřáhl z velké dálky Stoch, levačkou ale poslal míč daleko vedle levé tyče.

Po půlhodině hry si pak Škoda skvěle zpracoval Stochův centr, probil se do vápna a zpětnou přihrávkou našel Josefa Hušbauera, tomu ale rána z 16 metrů nesedla podle představ a míč skončil dva metry vedle levé tyče.

Do vedení šel ale ve 35. minutě překvapivě Liberec. Hosté dobře zakombinovali na pravé straně, Coufalovi se otevřel prostor pro centr a Potočný se hlavou prosadil na zadní tyči.

Jen o malou chvíli později měl srovnání na kopačce Mick van Buren, který skvěle vybojoval balon a prchnu s ním přes půl hřiště, na polsední chvíli ale svůj únik musel zbrzdit a s jeho následnou střelou si Kolář poradil.

Hned po začátku druhé půle poslal Škoda chytrou přihrávkou za obranu van Burena, toho ale zakřižoval obránce a následný oblouček přes Koláře se snesl až za branku. Chvíli na to se do šance mohl dostat Sýkora, místo střely ale zvolil na velkém vápně kličku a o balon přišel.

V 50. minutě pak Sýkora našel zpětnou přihrávkou z levé strany na malém vápně Micka van Burena, ten ale stačil jeho nabídku z voleje poslat jen vedle vzdálenější tyče.

Liberečtí se stáhli na vlastní polovinu a hru začaly kouskovat fauly a ošetřování. V 66. minutě přesto našel Danny krásnou kolmicí za obranou Škodu, ten se ale dostal moc blízko vyběhnuvšímu Kolářovi a svoji střelu poslal jen do hostujícího brankáře.

V 73. minutě se tak po dalším protiútoku mohl radovat opět Liberec. Po pravé straně utkl Grajciar, jehož centr mohl najít dva volné spoluhráče, skluzující Bořil ale míč ve vápně zastavil s pomocí ruky a pískala se penalta. K té se postavil Miloš Bosančič a i když Laštůvka vystihl jeho střelu, na přesný balon k tyči nedosáhl.

A mohlo být ještě o něco hůře, to když se v 76. minutě vrhl z levé strany do slávistického vápna Graiciar a jen těsně minul vzdálenější tyč.

Trenér Šilhavý poslal na hřiště Dannyho, Necida a Zmrhala, Slavia se ale do většího tlaku dostat nemohla. Naopak na druhé straně musel Laštůvka likvidovat Voltrovu ránu.

Až v 86. minutě se k odraženému míči po rohu dostal Bořil a nádhernou ranou z 30 metrů protáhl Koláře, liberecký gólman ale dokázal míč vyrazit na další roh.

Kontaktní branku ale sešívaní dali až v závěru čtyřminutového nastavení a poprvé v letošní sezoně tak odcházejí bez bodu. Slovan přes letošním 11. kolem vyhrál naposledy v Edenu v roce 2011, právě když byl jeho trenérem Jaroslav Šilhavý.
1:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Laštůvka – Bořil, Frydrych, Jugas, Sobol – Souček, Hušbauer – Sýkora (59. Danny), van Buren (73. Necid), Stoch (80. Zmrhal) – Škoda (C)

FC Slovan Liberec

Kolář – Coufal (C), Kúdela, Karafiát, Hybš – Kulhánek, Breite – Ševčík, Bosančić (88. Mikula), Potočný (75. Voltr) – Graiciar (82. Pulkrab)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 90. Necid - 36. Potočný, 73. Bosančič (pen)<br> <b>ŽK:</b> Sýkora, Laštůvka - Kulhánek, Potočný, Bosančič, Pulkrab<br> <b>Rozhočí:</b> Pechanec - Arnošt, Koval
Diváci
14067

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články