Tři body z Brna vystřelil Tecl | SK Slavia Praha
Více

Tři body z Brna vystřelil Tecl

0:1
(0:0)
23. kolo, 7. 4. 2018
23. kolo, 7. 4. 2018
FC Zbrojovka Brno - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branka:</b> 71. Tecl<br> <b>Žluté karty:</b> Lutonský, Juhar, Michal Škoda – Ngadeu, Sobol, Frydrych <br> <b>Rozhodčí:</b> Proske – Kotík, Dresler<br>
V utkání 23. ligového kola válčila Slavia o tři body na půdě předposledního Brna. Vítězství červenobílým vystřelil v 71. minutě svou 50. ligovou brankou Stanislav Tecl.
Slavia chtěla po prohře se Zlínem naplno bodovat, a to na půdě předposledního Brna. Se základní sestavou opět zamávala marodka, připojil se jen uzdravený Hromada. Naopak Sýkora, který měl nastoupit na křídle, nakonec ze zdravotních důvodů začal pouze na lavičce, na křídlo se tak posunul Jan Bořil a na stoperu nastoupil Michael Ngadeu.

Sešívaní se do první šance dostali už ve druhé minutě, kdy Stoch z pravé strany naservíroval míč před branku Milanu Škodovi, ten ale ve skluzu nedokázal prudký centr usměrnit mezi tyče.

O čtyři minuty později pak Stochovu střelu z hranice vápna zblokovala obrana hned v zárodku a o minutu později chytil Frydrychovu hlavičku Melichárek. V následných minutách slávistické útočné snažení často zastavovalo ofsajdové postavení. Až ve 26. minutě Stoch odcentroval z levé strany na zadní tyč, kde hlavičkou vracel míč do středu vápna na Hromadu Frydrych. Hromada ale v těžké pozici mířil jen vedle branky.

Po půlhodině hry pak přišly další slávistické šance, ve kterých byl tentokrát kapitán Milan Škoda. Ten nejprve po centru Hromady hlavičkoval z malého vápna mimo. Ve 36. minutě přišla krásná kombinace Slavie ve středu pole, po které následoval nebezpečný protiútok a centr Stocha z pravé strany. Obránce zahrál před Bořilem na roh, po kterém hlavičkoval Škoda nad branku.

O dvě minuty později bylo naopak horko před Kolářem, tečované střely Michala Škody a Poláka ale gólmana Slavie neohrozily, první poločas tak skončil bez branek.

Úvod druhé půle příliš zajímavým příležitostí nepřinesl, a tak trenér Trpišovský vystřídal Hromadu za Tecla a změnil rozestavení na 4-4-2.

Po hodině hry se hnal za dlouhým nákopem Koláře Milan Škoda, proti kterému vyběhl gólman Melichárek a do souboje o míč se vrhnul také domácí stoper Pavlík, kterého v souboji tří hráčů nechtěně ale tvrdě sestřelil vlastní brankář a pro zranění musel střídat.

V následujících minutách se dvakrát střelecky prezentoval Miroslav Stoch, nejprve pálil po krásné přihrávce Bořila a Melichárek jeho prudkou střelu skvěle vyrazil na roh. Následný pokus z dálky se mezi tyče nevešel.

První a jediná branka utkání padla v minutě 71. díky hlavičce Stanislava Tecla. Josef Hušbauer rozehrál rohový kop, nejvýše si ve vápně vyskočil právě Tecl, hlavou umístil míč k zadní tyči a vsítil tak svůj padesátý ligový gól v kariéře.

Slávisté domácím nabídli zajímavou možnost dorovnat, když vybíhající Kolář na hranici vápna pustil míč mezi rukavicemi, Bazeljuka ale ohlídala obrana a pro střelu Acosty už si došel opět gólman Slavie. V závěru utkání ještě pálil za Slavii z pravé strany Jugas, jeho přízemní pokus ale pokryl Melichárek, Slavia tak nakonec odjíždí z Brna s vítězstvím 1:0.

V následujícím ligovém kole hostí červenobílí doma v Edenu Karvinou, a to v pátek 13. dubna.
0:1

Sestavy

FC Zbrojovka Brno

Melichárek – Vraštil, Pavlík (6. Sukup), Kryštůfek, Lutonský – Polák, Sedlák – Acosta, Michal Škoda (90. Růsek), Juhar – Zikl (73. Bazeljuk)

SK Slavia Praha

Kolář – Frydrych, Jugas, Ngadeu, Sobol – Souček, Hromada (55. Tecl) – Bořil, Hušbauer, Stoch (83. Necid) – Škoda (81. Danny)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 71. Tecl<br> <b>Žluté karty:</b> Lutonský, Juhar, Michal Škoda – Ngadeu, Sobol, Frydrych <br> <b>Rozhodčí:</b> Proske – Kotík, Dresler<br>
Diváci
5546

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články