Juniorka: Tři body ze hřiště obhájce titulu | SK Slavia Praha
Více

Juniorka: Tři body ze hřiště obhájce titulu

0:2
(0:0)
3. kolo, 13. 8. 2017, MěS Mladá Boleslav
3. kolo, 13. 8. 2017, MěS Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 50. vlastní, 79. Mitrano
MLADÁ BOLESLAV - Třetí zápas v rámci Juniorské ligy odehráli sešívaní na půdě vítěze minulého ročníku z Mladé Boleslavi. Po bezbrankovém prvním poločase vstřelila Slavia dvě branky v druhém poločase, u obou tref byl krajní obránce Daniel Krejdl.
Trenér Pavel Řehák mohl do sestavy počítat s Jakubem Hromadou a Janem Sýkorou, kteří se do hry vracejí pro zranění. Ve středu obrany nastoupil Matěj Chaluš, v záložní řadě poté testovaný Španěl Moscoso.

První poločas příliš fotbalových momentů neukázal, bojovalo se hlavně ve středu hřiště. Za Slavii nejvíce zahrozil svou střelou Jan Vejvar, mířil však mimo, také na druhé straně v nejnebezpečnější šanci mířili domácí vedle branky.

Na gól se čekalo do 50. minuty, do vedení šla Slavia.
Daniel Krejdl zatáhl míč do vápna, přízemním centrem hledal před brankou své spoluhráče, míč si ale jeden z obránců nešťastně srazil za záda vlastního brankáře. V 61. minutě viděli diváci krásný fotbalový okamžik. Nejprve Jan Sýkora přešel přes dva obránce a byl faulován, následně poslal z přímého kopu míč do břevna Emmanuel Antwi. Míč mohl do odkryté branky dopravit Petr Kovařík, netrefil ho však ideálně.

V 66. minuta postupoval sám na brankáře Nikola Bjeloš, v poslední chvíli ho však stačil obránce soupeře doběhnout a zblokovat. O tři minuty později hlavičkoval po rohovém kopu nebezpečně Olivier Kingue, mířil ale těsně vedle.

79. minuta přinesla uklidňující druhý gól. Jan Vejvar přetáhl svůj centr až na Daniela Krejdla, který vrátil míč před branku, kde se prosadil
Alejandro Mitrano a přesnou hlavičkou nedal brankáři Jedličkovi šanci - 2:0!

Parádní akci předvedl hned o minut později Jan Vejvar. Na levé straně si navedl míč na střelu a krásnou střelou orazítkoval vzdálenější spojnici branky. V 88. minutě měli velkou příležitost také domácí, ve vyložené pozici však útočník prázdnou branku netrefil. V závěru ještě pálil domácí útočník z voleje těsně mimo branku Lukáše Lisy.

Juniorka porazila Mladou Boleslav 2:0. V dalším zápase se utkají junioři v pondělí 21. 8. od 13:00 na hřišti soupeře s Libercem.

Utkání hodnotil trenér
Pavel Řehák: „Do zápasu jsme šli bez klasického útočníka. První poločas jsme měli dost problémů s napadání soupeře, uprostřed hřiště jsme si nedokázali vykomunikovat postavení hráčů. Možná to bylo i dílem toho, že jsme ve středu zálohy zkoušeli Xima Moscosa, který s námi hrál první zápas. Do druhého poločasu jsme trochu pozměnili rozestavení a jasně jsme domácí přehrávali. Nakonec jsme vyhráli zaslouženě, mohlo to být i vyšším rozdílem," řekl k utkání trenér juniorky.

Po zranění se do hry vrátili Jakub Hromada a Jan Sýkora, také za domácí nastoupilo několik hráčů A týmu. Trenér si přínos zkušených hráčů pochvaloval: „Určitě to mělo díky těmhle hráčům větší úroveň, oběma týmům to jednoznačně prospělo," řekl Pavel Řehák

Oproti loňské sezoně má juniorka dostatečně široký kádr, navíc doplněný o několik cizinců: „Loni jsme trénovali s deseti hráči a jedním brankářem. Letos trénujeme plnohodnotně, 18 hráčů, k tomu dva nebo tři brankáři. Máme v týmu sedm národností, je radost s kluky pracovat," pochvaluje si Pavel Řehák.

Trenér je s dosavadními výkony spokojen, našel však i některá negativa: „Zaráží mě, že máme dost svalových problémů, to si budeme muset ještě vyhodnotit. Musíme hledat také chyby u sebe, snad to nebude pokračovat. První zápas v Budějovicích jsme prospali, nebyl tam dobrý přístup od jednoho hráče a v tom horku jsme to pak těžko doháněli. Tam jsme ztratili dva body. Výkon proti Jablonci byl dobrý, dnes druhý poločas také," řekl Pavel Řehák ke vstupu jeho svěřenců do Juniorské ligy.
0:2

Sestavy

FK Mladá Boleslav

Jedlička – Křapka, Klíma, Kühnel, Novák, Dohnalík (73. Truksa), Rudzan, Procházka, Levin, Vejr, Kysela (65. Zabilanský)

SK Slavia Praha

Lisa - Krejdl (86. Stropek), Chaluš, Kingue, Kovařík (63. Havrda) - Bucha, Moscoso, Hromada (46. Mitrano) - Sýkora (63. Bjeloš), Antwi, Vejvar

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 50. vlastní, 79. Mitrano

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články