Drtivý tlak přinesl těsnou výhru | SK Slavia Praha
Více

Drtivý tlak přinesl těsnou výhru

1:0
(1:0)
Pohár, 25. 7. 2017, Eden Arena
Pohár, 25. 7. 2017, Eden Arena
SK Slavia Praha - BATE Borisov
Branky: <b>Branka:</b> 20. Škoda (pen)<br> <b>ŽK:</b> Jugas, Frydrych – Signěvič, Sčerbickij, Buljat, Kendyš<br> <b>Rozhodčí:</b> Dankert - Pickel, Gittelmann (NĚM)
PRAHA/EDEN - Sešívaní mají za sebou vítězný vstup do 3. předkola Ligy mistrů. Běloruské BATE porazili v Edenu 1:0 díky proměněné penaltě Milana Škody. Proti soupeři, který hrál velkou část zápasu v deseti, měli slávisté řadu šancí, v cestě jim ale bohužel stály tyče nebo gólman Ščerbickij.
Zápas před vyprodaným Edenem začal opatrně a první vzrušení přinesla až standardní situace, ke které se Slavia dostala v 7. minutě. Hušbauer poslal míč do vápna, odkud se odrazil cca 18 metrů od branky k Dannymu, jeho střela z voleje ale byla zablokována v chumlu obránců před gólmanem Ščerbickým.

Po deseti minutách hry se pak po pěkné zasekávačce dostal k centru Bořil, Škoda ale na přední tyči stačil jen tečovat hlavou a míč zamířil nad branku.

Klíčový okamžik první půle přišel v 15. minutě. Nejprve slávisté reklamovali ruku ve vápně, kterou rozhodčí nechal bez povšimnutí, pár vteřin na to ale Jablonski stáhl před brankou Frydrycha a penalta už byla nevyhnutelná.

Stoper BATE navíc za svůj zákrok uviděl červenou kartu a běloruský tým šel po čtvrt hodině zápasu do deseti.

K pokutovému kopu se postavil Milan Škoda a střelou do protipohybu gólmana poslal sešívané do vedení!

Ve 36. minutě se pak v obrovské šanci octl Michael Ngadeu. Rotaň rozehrál rohový kop po zemi na Hušbauera, který posunul míč do vápna právě na Ngadeua, jeho pohotovou střelu ale gólman Ščerbickij reflexivně vyškrábl nad břevno.

Sešívaní vstoupili aktivně i do druhé půle a vedení mohl vbrzku dvojnásobit Josef Hušbauer, po parádní individuální akci, kdy se prosmýkl mezi obránci, ale napálil břevno, od kterého se balon jen odrazil do levé tyče, na brankovou čáru a zpět do hřiště

Po hodině hry se pak tvrdou ranou zpoza vápna prezentoval Danny a brankář hostů jeho pokus dokázal jen vyrazit, van Burenovi ale dorážka nevyšla. O chvíli později hlavičkoval van Buren, ale zamířil jen do Ščerbického náruče.

Slávisté měli ve druhé půli obrovský tlak, ale také smůlu v zakončení. V 72. minutě se k havičce na malém vápně dostal střídající Mešanovič, balon ale nasměroval nad bránu. O deset minut později našel van Buren ve vápně Škodu, jeho hlavička do protiipohybu gólmana ale skončila na tyči branky Bělorusů.

BATE nakonec ubránilo nejtěsnější porážku, ačkoli ve druhé půli jedinkrát ohrozilo naši branku nepřesnou střelou z přímého kopu. Výsledek 1:0 ale dává Slavii velkou výhodu do venkovní odvety, která se bude hrát příští středu na stadionu v Borisově.
1:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Laštůvka – Frydrych, Jugas, Deli, Bořil – Ngadeu – van Buren, Rotaň (66. Mešanovič), Hušbauer, Danny (75. Mingazov) – Škoda

BATE Borisov

Sčerbickij – Baga, Gajdučik, Jablonskij, M. Voloďko – Kendyš, Dragun (90. Berezkin) – Stasevič (C) (78. Tuominen), A. Voloďko, Ivanič (24. Buljat) – Signěvič

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 20. Škoda (pen)<br> <b>ŽK:</b> Jugas, Frydrych – Signěvič, Sčerbickij, Buljat, Kendyš<br> <b>Rozhodčí:</b> Dankert - Pickel, Gittelmann (NĚM)
Diváci
18147

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články