Sešívaní v prvním dubajském zápase nestačili na Zenit | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní v prvním dubajském zápase nestačili na Zenit

5:1
(1:0)
přát, 25. 1. 2018, Dubaj
přát, 25. 1. 2018, Dubaj
FK Zenit Petrohrad - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 27. Kokorin, 46. Zabolotnyi, 67. Erohkin, 70. Bogaev, 77. Terentjev - 62. Škoda<br> <b>Žluté karty:</b> 27. Danny
DUBAJ - Vyrovnaný první poločas ani Škodova přesná hlavička v druhé pětačtyřicetiminutovce nestačily. Slavia v prvním zápase na soustředění v Dubaji prohrála s aktuálně druhým týmem ruské ligy Zenitem Petrohrad 1:5.
Do sestavy Slavie se ještě nevešel gólman Ondřej Kolář a mezi tyče se tak postavil Kovář, naopak další z exlibereckých posil Kúdela a Pokorný do zápasu zasáhli. Pokorný odehrál druhý poločas, Kúdela zhruba prvních 55 minut.

Úvodní půle přinesla vyrovnaný fotbal, ve kterém bylo větších šancí pomálu. Už po pěti minutách se do první z nich dostal Driussi, který na velkém vápně zpracovával zpětnou přihrávku od svého spoluhráče, odkrytou branku ale přízemní střelou minul.

Jedinou branku první půle tak vsítil ve 27. minutě Kokorin. Na začátku akce stál paradoxně zisk balonu pro dobře napadající Slavii, červenobílí ale během následné akce o míč přišli, Driussi z levé strany našel Kokorina a ten se před Kovářem nemýlil.

Už tři minuty nato mohli sešívaní srovnat, Deliho dobrou hlavičku po Hušbauerově centru ale gólman Luněv zkrotil. Jen o chvíli později pálil ve skluzu nebezpečně Necid, branku ale svým pokusem minul.

Krátce po změně stran přidal ruský celek druhou branku. Anton Zabolotnyj se z poloviny hřiště probil až dovnitř našeho vápna, v souboji přetlačil Jugase a střelou ke vzdálenější tyči překonal Kováře.

Jedinou branku Slavie vsítil v 62. minutě Milan Škoda. K tomu se míč dostal, když Stochův roh prodloužil na přední tyči hlavou Ngadeu a náš kapitán se z malého vápna rovněž hlavou nemýlil.

Od té chvíle to ale pálilo jen hráčům v modrém. V 67. minutě zvýšil opět na rozdíl dvou branek Jerochin, kterého ve vápně našel zpětnou přihrávkou po rychle rozehrané standardce Smolnikov. Tři minuty na to sice Kovář stačil dobrým zákrokem zastavit rychlý brejk Zenitu, míč se ale odrazil na velké vápno k Bogajevovi, který ranou k levé tyči zvýšil na 4:1.

V 75. minutě zafungovala spolupráce van Buren – Stoch, když střela druhého jmenovaného proletěla těsně vedle tyče, v 77. minutě ale přidal Zenit pátou branku, když se utěšenou střelou z rohu vápna trefil přímo do vzdálenější šibenice Denis Terentěv.

Slavia po zbytek zápasu útočila, její snaha ale končila na dobře chytajícím Baburinovi. V 88. minutě pálil z pravé strany opět Stoch, gólman Zenitu ale jeho ránu vyrazil na roh. Po něm vznikl ve vápně soupeře nebezpečný závar, který ale neskončil ničím větším, než odpískáním útočného faulu.

Ještě v 90. minutě se o snížení skóre pokusil Bucha, i s jeho přízemní střelou si ale gólman s obtížemi poradil. Sešívaní tak i přes vyrovnané statistiky (držení balonu 49 %, více střel mimo branku) prohráli se Zenitem 1:5, další zápas je čeká 28. ledna a soupeřem jim bude dánské Brøndby.
5:1

Sestavy

FK Zenit Petrohrad

Lunev (63. Baburin) – Kuzyayev (68. Terentěv), Mammana (68. Kakkojev), Mevlja (68. Pletněv), Žirkov (68. Kaplenko) – Kranevitter (68. Skrobotov), Jerochin, Rigoni (68. Bogajev), Driussi (63. Poloz) – Zabolotnyj (68. Panjukov), Kokorin (63. Smolnikov)

SK Slavia Praha

Kovář – Bořil (46. Frydrych), Deli (46. Pokorný), Jugas (55. Ngadeu), Sobol – Kúdela (55. Hromada) – Mingazov (55. van Buren), Hušbauer (55. Bucha), Danny (55. Tecl), Zmrhal (55. Stoch) – Necid (55. Škoda)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 27. Kokorin, 46. Zabolotnyi, 67. Erohkin, 70. Bogaev, 77. Terentjev - 62. Škoda<br> <b>Žluté karty:</b> 27. Danny

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články