Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Zbrojovka Brno | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC Zbrojovka Brno"

5:0
(2:0)
5. kolo, 23. 8. 2012, Multifunkční areál Eden, Praha
5. kolo, 23. 8. 2012, Multifunkční areál Eden, Praha
SK Slavia Praha - FC Zbrojovka Brno
Branky: <b>Branky:</b> 9. Škoda, 19. Kisel, 69. Zmrhal, 89. Latka, 90. Kisel. <b>ŽK:</b> Škoda – Pašek, Lutonský, Fall. <b>Rozhodčí:</b> Zelinka – Pelikán, Štěrba.
EDEN/PRAHA - Slavia se dočkala první výhry v nové sezoně. Po skvělém výkonu a ve skělé atmosféře porazila v Edenu Brno 5:0!

V sestavě Slavie se objevil Luboš Tusjak, který nahradil Matúše Čonku a Jarda Zmrhal. Ten hraje místo zraněného kapitána Lukáše Jarolíma. Sešívaní vstoupili do utkání aktivně a od prvních minut měli míč na svých kopačkách. Především na levé straně vycházely kombinační akce Juharovi s Tusjakem, kteří udržovali hráče Zbrojovky v permanentní pozornosti.

Z tohoto tlaku pramenily gólové šance. Ta Karola Kisela z 6. minuty, který si dobře naběhl na přihrávku Tusjaka, gólem ještě neskončila. Ale v 9. minutě se už slávisté mohli radovat. Další Tusjakův přesný centr usměrnil hlavou do sítě dnes velmi dobře hrající Milan Škoda.

První branka sešívané nakopla a ti tak pokračovali ve své útočné hře. I přesto, že nadále jasně určovali tempo zápasu, z ojedinělé akce zahrozilo ve 14. minutě Brno. Jurdík svou střelou těsně minul roh slávistické branky.

O pět minut později však domácí svůj náskok zdvojnásobili, když Škoda umě prodloužil centr z půlky na dnešního kapitána Karola Kisela, ten si ve vápně míč zpracoval do běhu a napálil míč nechytatelně do branky.

Po druhé brance sešívaní trochu polevili a do hry se tak začal dostávat i soupeř. Jeho kombinace ovšem končily zpravidla nepřesností před pokutovým územím a Slavia se tak bránila bez problémů. Z protiútoku se navíc skoro prosadil Zmrhal, jehož nepovedený centr málem zapadl do brány.

Na druhé straně se pět minut před koncem poločasu obtočil okolo Martina Latky Švancara, tváří v tvář Čontofalskému ale neuspěl. Slávistický brankář skvěle podržel svůj tým a do kabin se tak šlo za stavu 2:0.

Druhý poločas začal nešťastně právě pro Kamila Čontofalského, který byl dobrých pět minut ošetřován po střetu se soupeřem. Nakonec však i přes tržnou ránu na hlavě pokračoval v zápase a svém výborném výkonu.

I nadále diktovala tempo hry Slavia, soupeř se dostával k míči jen sporadicky. Do šancí se však nedostávali ani domácí, to se však změnilo s 64. minutou, kdy po centru Zmrhala nebezpečně pálil Kisel, jeho střela prosvištěla těsně nad brankou.

Znovu vynikající slávističtí fanoušci mohli slavit o pět minut později, kdy Kisel na pravé straně vysunul Vošahlíka, ten se s míčem dostal do vápna a nadvakrát poslal míč na penaltu, kde jej k tyči umístil Jaroslav Zmrhal. Pro slávistického mladíka to byla první branka ve slávistickém áčku a Gambrinus lize.

Po třetí brance Slavie se zlomil i poslední odpor hostí a hráči i fanoušci Slavie se tak mohli bavit uvolněným ofenzivním projevem. Čtvrthodiny před koncem se po protiútoku hnali Tusjak, Kisel a Zmrhal na dva obránce soupeře, prvně jmenovaný však po dlouhém sólu nedokázal o míč přišel.

Definitivní podobu výsledku poté určily dvě tradiční opory mužstva. V  započaté 90. minutě se nejprve dostal k hlavičce po rohu Kisela Latka a náš stoper uklidil míč pod břevno. Fanoušci sešívaných pokřikem vyzývali své hráče k uštědření „bůra“.

Přání v realitu přetavil v předposlední minutě Kisel, který využil vynikajícího průniku zakončeného přesnou přihrávkou Jaroslava Zmrhala a vstřelil tak svou druhou branku v zápase, celkově pátou v letošní sezoně.

Slavia se tak na pátý pokus dočkala vítězství, když Brno porazila 5:0. V příštím týdnu čekají svěřence ternéra Rady dva zápasy. Nejprve zavítají v rámci Poháru České Pošty do Kutné Hory a v neděli jedou na půdu mistrovského Liberce.

5:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Čontofalský – Nitrianský, Latka, Hubáček, Juhar, Vošahlík, Petrák, Kisel, Zmrhal, Tusjak (90. Čonka), Škoda.

FC Zbrojovka Brno

Doležal – Pašek (46. Hyčka), Buchta, Pernica, Husár, Mezlík, Zavadil (80. Fall), Křeček, Lutonský (70. Halaška), Jurdík, Švancara.

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 9. Škoda, 19. Kisel, 69. Zmrhal, 89. Latka, 90. Kisel. <b>ŽK:</b> Škoda – Pašek, Lutonský, Fall. <b>Rozhodčí:</b> Zelinka – Pelikán, Štěrba.
Diváci
6163

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články