Report ze zápasu Bohemians 1905 vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu Bohemians 1905 vs. SK Slavia Praha"

0:4
(0:3)
20. kolo, 15. 3. 2018, UMT Uhřiněves
20. kolo, 15. 3. 2018, UMT Uhřiněves
Bohemians 1905 - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 12. a 31. Krobot (oba z pen.), 2. Azilinon, 70. Hönig
Vstup do vršovického derby v kategorii U19 se Slavii povedl na výbornou! Už ve 2. minutě dobře zpracoval ve středu hřiště David Macháček, posunul míč na Ladislava Krobota, ten svou přihrávkou mezi obránce vyzval ke skórování Michaela Azilinona, který si s přehledem poradil s brankářem - 1:0!

V 12. minutě sešívaní vedli už 2:0. Po akci Daniela Koska a Michaela Höniga na levé straně hřiště přišel centr do pokutového území, který zblokoval obránce Bohemians rukou, hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. K jeho rozehrávce se postavil Ladislav Krobot, který se nemýlil! Ve 27. minutě měl Ladislav Krobot další zajímavou příležitost, tentokrát pálil zpoza vápna, jeho zakončení ale branku nepřineslo.

Třetí trefa přišla o čtyři minuty později, rychlý protiútok pokračoval přihrávkou Jana Havránka za obranu na rozeběhnutého Michael Höniga, kterého vyběhnutý brankář fauloval a sešívaní měli další výhodu pokutového kopu. Exekuce pokutového kopu se chopil opět Ladislav Krobot a také v druhém případě penaltu proměnil - 3:0 pro Slavii!

V závěru poločasu se do dvou zakončení protlačil Matěj Valenta, nejprve vyslal povedenou střelu z dálky, jeho rána levačkou mířila přesně k tyči, brankář Bohemians ji vyrazil na roh. Ve 43. minutě pak záložník Slavie pronikl do vápna, také tentokrát jeho střela skončila na brankáři. Domácí se několikrát dostali do zakončení, brankář Jakub Markovič byl ale vždy připraven. Do šaten se tak šlo za poločasového vedení 3:0 pro sešívané.

Ve druhém poločase měla Slavia několik možností na rychlé protiútoku, blízko gólu byla Slavia po centru z levé strany, těsně před Ladislavem Krobotem ale obránce odkopl míč na roh, svým odkopem si málem vsítil vlastní trefu. Čtvrtá trefa přišla v 70. minutě, ke svým dvěma trefám přidal druhou asistenci Ladislav Krobot, povedenou přihrávkou vyzval ke skórování Michaela Höniga, ten zvyšoval na 4:0. V závěru zápasu si připsal Jakub Markovič povedený zákrok proti šanci domácích a udržel tak druhé čisté konto v řadě.

Dorostenci Slavie porazili Bohemians 1905 4:0. Další zápas dorostenecké ligy čeká na tým U19 31. 3., kdy cestuje do Ostravy.

Výhru nad Bohemians 1905 hodnotil trenér Pavel Trávník:
„Do utkání jsme stejně jako do posledního zápasu výborně vstoupili a už ve druhé minutě jsme šli do vedení po krásné akci Macháčka a Krobota skóroval Azilinon. Pokračovali jsme v nátlakové hře a vytvářeli jsme si šance. Další dva góly vstřelil Krobot z penalt. Soupeře jsme do žádné šance nepustili. Druhý poločas pokračoval stejně. Vytvářeli jsme si jednu šanci za druhou, ale proměnili jsme jedinou, kdy po krásné přihrávce Krobota skóroval Hönig. Soupeř si na konci zápasu vytvořil jedinou šanci, kterou ale skvěle zneškodnil Markovič. Po výborném výkonu celého týmu jsme si připsali zasloužené vítězství,“ pochválil výkon svého týmu Pavel Trávník.
0:4

Sestavy

SK Slavia Praha

Markovič - Schneider, Drozda, Vlček, Kosek - Macháček - Havránek (86. Janoušek), Valenta, Azilinon (58. Beňo), Hönig - Krobot

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 12. a 31. Krobot (oba z pen.), 2. Azilinon, 70. Hönig

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Další články