Juniorka: Výhra 2:0 nad Duklou | SK Slavia Praha
Více

Juniorka: Výhra 2:0 nad Duklou

2:0
(1:0)
NAD, 27. 5. 2018, Eden
NAD, 27. 5. 2018, Eden
SK Slavia Praha - FK Dukla Praha
Juniorka v posledním utkání sezony na hlavním stadionu v Edenu porazila v malém pražském derby Duklu 2:0.

Úvod utkání byl vyrovnaný, hráči ani jednoho týmu se nedostávali do zakončení a tak brankáři obou mužstev prakticky nemuseli zasahovat. Slavia si vytvořila první velkou šanci ve 26. minutě a hned ji proměnila ve vedoucí branku. Bucha z levé strany poslal centr do pokutového území, pokus o zakončení vyrazili hosté jen před Rondiče, který zblízka napálil balon nekompromisně pod břevno.

O sedm minut později se do zakončení drali hosté, Petryk pronikl po pravé straně a jeho razantní střelu Lisa výborně vyboxoval. Další gólovou šanci si vytvořili slávisté, ve 38. minutě na ideální centr zprava do velkého vápna však nedosáhnul ani jeden z našich hráčů stojících před bránou.

Do druhé půle šly oba týmy beze změn v sestavě, Dukla se snažila o vyrovnání, v 57. minutě Laukova prudká křížná střela minula o metr levou tyč Lisovy brány. V 63. minutě dostal skvělou přihrávku na hranici pokutového území zprava od Rondiće osamocený Bjeloš, postupoval sám pokutovým územím, udělal kličku gólmanovi, ale z velkého úhlu už pálil jen do boční sítě. V takřka identické situaci o minutu později, kdy Bjelošovi přihrával Vilotić, už si náš útočník poradil lépe a střelou po zemi zvýšil na 2:0.

Dukla v 72. minutě rozehrála standardní situaci, ale Zubashivskyi vypálil razantní střelu jen vedle brány. Slavia mohla zvýšit vedení v 76. minutě, Janoušek nahrál Rondićovi, ale jeho pokus vyrazil Czechowsky na roh.

Juniorka tak v posledním utkání letošní sezony porazila Duklu 2:0 a konečné třetí nebo čtvrté místo ve skupině B nadstavbové části bude záležet na výsledku zápasu Brna s Bohemians 1905.

2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Lisa – Beňo, Kredl, Vilotić, Bejbl (72. Krupička) – Mitrano (61. Janoušek), Bucha, Petrák, Sintean (87. Azilinon) – Rondić, Bjeloš (79. Čerňanský)

FK Dukla Praha

Czechowsky – Petryk (71. Burget), Neca, Šimek, Lohoyda – Král (76. Vyleta), Dancák, Lauko, Kolman (65. Barták) – Greš, Zubashivskyi (81. Kaník)

Detaily utkání

Branky
27. Rondić, 64. Bjeloš
Žluté karty
Mitrano, Bucha, Vilotić, Bjeloš – Dancák, Petryk, Burget
Rozhodčí
Severýn – Fišer, Kubr

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články