Pohár je náš! | SK Slavia Praha
Více

Pohár je náš!

3:1
(2:1)
MOL Cup, 9. 5. 2018, Městský stadion Mladá Boleslav
MOL Cup, 9. 5. 2018, Městský stadion Mladá Boleslav
SK Slavia Praha - FK Jablonec
Slávisté po šestnácti letech slaví zisk domácího poháru. Ve finále zdolali Jablonec 3:1!

Trenér Trpišovský udělal v sestavě jedinou změnu oproti úspěšnému utkání s Plzní. Do zálohy se vrátil Tomáš Souček, který Viktorii vynechal kvůli kartám, a nahradil Jakuba Hromadu. V útoku dostal opět důvěru Stanislav Tecl, který ještě na podzim pálil právě v zeleném trikotu Jablonce.

K prvnímu vážnějšímu ohrožení branky se dostali sešívaní, a to v 11. minutě. Po faulu na pravé straně nacentroval z přímého kopu Stoch a míč proletěl vápnem až na zadní tyč, tam ale Tomáš Souček těsně nedosáhl.

Hned vzápětí měl obrovskou šanci Jablonec! To když Masopust vystihl před naším vápnem Jugasovu přihrávku na Ngadeua a měl spoustu času sám před Kolářem, náš gólman ale na poslední chvíli secvakl nohy a pokus jabloneckého záložníka senzačně zblokoval.

Ve 14. minutě pak mohla propuknout radost červenobílé poloviny stadionu. Frydrychův centr z levého křídla vracel na zadní tyči před branku Zmrhal, přízemní míč se dostal až k volnému Teclovi, ten si jej zpracoval a prostřelil gólmana Hrubého.

V 19. minutě se pak k dalšímu centru tentokráte z rohového kopu dostal Stoch, míč proletěl opět přes celé vápno a na zadní tyči jen o centimetry nedosáhl před odkrytou bránou Jan Bořil. O dalších pár minut později hlavičkoval po Součkově centru Tecl, balon z jeho hlavy ale tentokrát zamířil těsně vedle levé tyče.

Kolem 30. minuty si ale Jablonec vytvořil kratší tlak, který bohužel vyústil ve vyrovnávací branku. Po Stochově faulu rozehrávali Severočeši přímý kop z levé strany, Kolář nedosáhl na vysoký centr a Luděk Pernica na zadní tyči hlavou propálil blokujícího Ngadeua.

Slavii ale inkasovaný gól znovu nakopnul. Už ve 38. minutě centroval z hloubi hřiště Stoch, balon tečoval jeden ze stoperů a Zmrhalův následný prudký halfvolej z hranice vápna musel vyrážet na roh Hrubý. Hned po něm se ale sešívaní opět radovali. Psala se už 39. minuta, Stoch nacentroval na malé vápno, míč dopadl před klubko hráčů a skluzující Stanislav Tecl ho podruhé za večer poslal do sítě.

Začátek druhé půle ozdobilo choreo slávistických fanoušků přes celou tribunu a sešívaní ve výborné atmosféře drželi míč na svých kopačkách. V 55. minutě posílal Hušbauer přízemní centr na hranici vápna, kde Bořil sklepával z první balon na nabíhajícího Frydrycha, ten ale už uvnitř vápna nedokázal rychlý balon zpracovat.

Na druhé straně pak v 59. minutě Jablonec málem využil naši nedůraznou rozehrávku, když Jovovič vystihl Stochovu přihrávku a poslal míč na pravou stranu na rozběhlého Holeše, s jeho křížnou střelou po zemi si ale poradil Kolář.

Po hodině hry se pak zaskvěli i jablonecký gólman Hrubý. Hušbauer se po levé straně probil až do vápna a od brankové čáry vracel balon za sebe, do těžké střely se deset metrů od branky opřel Souček, Hrubý ale jeho pokus pod břevno vytáhl. Hned o minutu později ale po Zmrhalově nedůrazné hlavičce směrem k vlastnímu gólmanovi mohl na naši branku postupovat Jovovič, Ngadeu ho ale na hranici vápna zastavil čistým skluzem, což potvrdila i konzultace s videorozhodčím.

V 69. minutě se ke dvěma nadějným pokusům dostal Tomáš Souček. Nejprve k němu v pádu míč posunul faulovaný Sýkora, Součkova střela ale zamířila jen do nohou bránícího jabloneckého hráče. Odražený balon se vrátil k Součkovi a jeho druhý pokus stačil hlavou tečovat Tecl, Hrubý byl ale na místě a balon stačil zkrotit.

Na druhé straně dostal Jablonec v 78. příležitost přímého kopu z levé strany, Pernica ale hlavou mířil s lehkou tečí jednoho ze slávistů těsně nad břevno. Po následném rohu se mnohem nebezpečněji opřel do míče hlavou na přední tyči Zelený, míč ale poslal opět jen několik centimetrů nad břevno.

Rozhodnutí přišlo v 89. minutě. Na dlouhý balon si naskočil Milan Škoda a přehlavičkoval gólmana Hrubého, za ně naběhl Miroslav Stoch a z úhlu uklidil balon do sítě.

Sešívaní tak získali pohár po dlouhých 16 letech, slavit mohou po výsledku 3:1 nad FK Jablonec!

3:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Frydrych (90. Kúdela), Jugas, Ngadeu, Bořil – Souček – Stoch (90. Danny), Hušbauer, Sýkora, Zmrhal (C) – Tecl (81. Škoda)

FK Jablonec

Hrubý – Holec, Pernica, Lischka, Zelený – Hübschman (C) /78. Chramosta) – Masopust (45. Jovovič), Považanec, Trávník, Hanousek (64. Diviš) – Doležal

Detaily utkání

Branky
14. a 39. Tecl, 89. Stoch - 34. Pernica
Diváci
4625
Žluté karty
Frydrych, Ngadeu, Sýkora - Jovovič
Rozhodčí
Zelinka - Pospíšil, Dobrovolný

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články