Výhra a rekord! Sešívaní vezou ze Slovácka tři body | SK Slavia Praha
Více

Výhra a rekord! Sešívaní vezou ze Slovácka tři body

1:3
(0:2)
8. kolo, 16. 9. 2018, Městský stadion Miroslava Valenty
8. kolo, 16. 9. 2018, Městský stadion Miroslava Valenty
1.FC Slovácko - SK Slavia Praha
Po reprezentační přestávce se Slavia představila na půdě Slovácka. Díky gólům Ondřeje Kúdely, Vladimíra Coufala a Stanislava Tecla sešívaní zvítězili 3:1! Ondřej Kolář navíc na venkovním hřišti kapituloval až po rekordních 758 minutách.

Trenér Jindřich Trpišovský nemohl do utkání počítat kromě dlouhodobých marodů ani s Milanem Škodou a Janem Sýkoru, kterého v základní sestavě nahradil ve svém debutu za Slavii Ibrahim Traoré.

V úvodu utkání sešívaní více drželi míč a do první větší šance se dostali v 18. minutě, kdy centroval do vápna Josef Hušbauer, míč jen těsně minul osamocený Stanislav Tecl. Na první gól si tak museli počkat do 26. minuty. Od rohového praporku centroval Miroslav Stoch, míč si na zadní tyči našel Ondřej Kúdela a přesnou hlavičkou poslal sešívané do vedení!

Už o čtyři minuty později to bylo 2:0. Stanislav Tecl centroval z levé strany do vápna, jeho výzvu prodloužil Jaromír Zmrhal, míč tak propadl až k Vladimíru Coufalovi, který z první pálil a jeho střela se štěstím propadla za záda brankáře Daňka.

33. minuta nabídla příležitosti na obou stranách. Nejprve se do dvou zakončení dostal domácí Daníček. Poprvé nejprve jeho ránu zblokoval Jan Bořil, druhý pokus pak skončil nad brankou. Následně na druhé straně vyslal Jaromír Zmrhal povedenu přihrávkou do samostatného úniku Stanislava Tecla, kterého ale brankář Daněk vychytal. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro Slavii.

První příležitost druhého poločasu si připsali domácí, kdy z dálky vypálil Janošek, jeho střelu pohotově vytáhl Ondřej Kolář na tyč. V 56. minutě sešívaní přidali třetí trefu. Míč vybojoval Jaromír Zmrhal pro Josefa Hušbauera, který ho vyvezl na soupeřovu polovinu a přihrál doleva na Stanislava Tecla. Útočník Slavie si pohrál s obráncem a umístěnou střelou překonal Daňka potřetí.

Po další akci pálil Jaromír Zmrhal, tentokrát byl úspěšný Daněk. Na druhé straně zazvonila opět branková konstrukce, tentokrát Juroškova střela orazítkovala břevno. V 82. minutě se pak dočkali snížení, když po faulu Ondřeje Kúdely proměnil penaltu Vlastimil Daníček.

Sešívaní tak odvážejí z Uherského Hradiště tři body za výhru 3:1 a jsou v čele ligové tabulky! Slavia si navíc odváží i ligový rekord. Ondřeje Koláře na venkovním hřišti nikdo nepřekonal úctyhodných 758 minut. Slavia naposledy inkasovala na půdě soupeře 17. března 2018, a to ve 44. minutě 289. derby, další branka přišla až teď na Slovácku z pokutového kopu.

1:3

Sestavy

1.FC Slovácko

Daněk – Juroška, Hofmann, Šimko, Divíšek (71. Reinberk) – Daníček, Janošek – Kalabiška (65. Sadílek), Havlík, Petr (55. Rezek) – Kubala

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Kúdela (83. Frydrych), Ngadeu, Bořil – Souček, Hušbauer (73. Baluta) – Stoch, Traoré, Zmrhal – Tecl (76. Matoušek)

Detaily utkání

Branky
83. Daníček (pen.) - 26. Kúdela, 30. Coufal, 56. Tecl
Diváci
5627
Žluté karty
Kubala, Daníček, Hofmann - Bořil
Rozhodčí
Zelinka – Paták, Caletka

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články