Slavia nestačila na oslabený Baník | SK Slavia Praha
Více

Slavia nestačila na oslabený Baník

2:1
(2:1)
10. kolo, 30. 9. 2018, Městský stadion Ostrava-Vítkovice
10. kolo, 30. 9. 2018, Městský stadion Ostrava-Vítkovice
FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha
Sešívaní prohráli v Ostravě 1:2 i přes dlouhotrvající přesilovku. Dvě branky dával Martin Fillo, jediným střelcem Slavie zůstal Miroslav Stoch.

Na hrotu útoku se netradičně od začátku představil Alexandru Baluta, v záloze pak vedle Součka Traoré. Jen na lavičce zůstali připraveni oba útočníci Muris Mešanovič a Peter Olayinka.

Do první šance zápasu se ale už po šesti minutách dostal Milan Baroš, který na středu vápna dostal prostor ke střele, skvěle ho ale vychytal Ondřej Kolář, který vyrazil míč na roh.

K první velké šanci na straně Slavie se dostal ve 23. minutě Traoré, kterému míč mezi obránce posunul Baluta, střelu našeho záložníka ale dokázal kolečky prstů vyrazit mimo tři tyče gólman Laštůvka.

To už hrál ale Baník o deseti. V 15. minutě totiž kapitán domácích Milan Baroš trefil loktem Tomáše Součka a rozhodčí Berka mu udělil žlutou kartu, následně ale celou situaci zkontroloval na videu a Barošovi, který Součka trefil bez jakéhokoli úmyslu hrát balon, ukázal přímo červenou kartu.

Ve 20. minutě šel ale do vedení oslabený Baník. Po faulu na levé straně kopali domácí standardku, na Holzerův centr si na zadní tyči naskočil Martin Fillo a hlavou překonal bezmocného Koláře.

Slavii se podařilo srovnat až ve 27. minutě, kdy dlouhý balon do vápna sklepl na levou stranu Baluta a Miroslav Stoch překonal Laštůvku přesnou přízemní střelou k pravé tyči. Po půlhodině hry pak Slavia mohla jít do vedení, když Stochův centr z přímého kopu vrátil na zadní tyči před branku Ngadeu a Traoré si míč zpracovával úplně sám, do jeho rány se ale na poslední chvíli položil jeden z bránících hráčů a dokázal míč zblokovat mimo tři tyče.

Ve 38. minutě pak po sérii faulů na polovině Slavie dostali domácí příležitost nebezpečného přímého kopu zhruba z 23 metrů, ke kterému se postavil exslávista Hrubý, svou střelu ale poslal nejen přes zeď, ale i nad břevno.

43. minuta pak přinesla pro změnu další šanci Slavie, když z rohového kopu centroval Hušbauer a na malém vápně se k hlavičce pes dvojici soupeřů probojoval Souček, gólového specialistu na zápasy s Baníkem ale tentokrát vychytal Laštůvka, který jeho pokus vytáhl konečky prstů nad břevno.

Už v nastaveném čase první půle ale podruhé udeřil Baník. Souček na polovině hřiště poslal přihrávku jen na nohy soupeře, Holzer našel na pravé straně otevřené obrany Martina Filla a ten poslal přesně ke vzdálenější tyči svou druhou branku zápasu.

Do druhé půle reagoval trenér Trpišovský na vývoj zápasu střídáním, kdy Traorého nahradil Muris Mešanovič. A byl to právě Mešanovič, který se v 54. minutě dostal do velké šance, když se k němu ve vápně dostal míč po dlouhém Hušbauerově centru, bosenský útočník se ale po dvou kličkách dostal příliš blízko gólmanovi a Laštůvka jeho pokus stačil vyrazit.

V následující pětiminutovce se Laštůvka ukázal ještě dvakrát, když nejprve dobře vyběhl proti Mešanovičovi a zblokoval jeho pokus a minutu na to dokázal mimo tři tyče vytáhnout i stoprocentní šanci Alexandra Baluty.

Do další šance se sešívaní dostali v 73. minutě. Po faulu na Zmrhala se kopala standardka dva metry za velkým vápnem, k míči se postavil Stoch a jeho prudkou střelu musel Laštůvka s problémy vyrážet. Na druhé straně šli o chvíli později do protiútoku tři baníkovci na jediného hráče Slavie, kterým byl Stoch, Hrubý se ale dostal z úhlu a jeho střelu levačkou dokázal Kolář vyrazit.

Hra se ale s blížícím se koncem začala kouskovat a Slavia se do výraznějšího tlaku – i přes střídání Olayinky a Frydrycha – dostat nedokázala. Sešívaní tak podruhé v sezoně prohráli a nedokázali využít početní převahu, kterou měli po většinu zápasu. Na čele tabulky tak mají po 10. kole stejně bodů jako Viktoria Plzeň.

2:1

Sestavy

FC Baník Ostrava

Laštůvka – Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Mešaninov (86. Procházka), R. Hrubý, Holzer (79. Granečný) – Baroš (C), Diop (88. O. Šašinka)

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil (74. Frydrych) – Souček, Traoré (46. Mešanovič) – Stoch, Hušbauer (C), Zmrhal – Baluta (57. Olayinka)

Detaily utkání

Branky
20. + 45. Fillo - 27. Stoch
Diváci
14294
Žluté karty
Fillo, Granečný, Fleišman - Bořil, Traoré, Hušbauer, Stoch, Mešanovič
Červené karty
15. Baroš (OVA)
Rozhodčí
Berka - Kříž, Vlček

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články