Tři body z Liberce trefil Miroslav Stoch | SK Slavia Praha
Více

Tři body z Liberce trefil Miroslav Stoch

0:1
(0:1)
12. kolo, 21. 10. 2018, U Nisy
12. kolo, 21. 10. 2018, U Nisy
FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha
Už třetí minuta zápasu rozhodla o konečném skóre, kdy se z přímého kopu prosadil Miroslav Stoch a zajistil tak Slavii výhru na severu Čech.

Trenér Jindřich Trpišovský udělal oproti poslednímu ligovému duelu v sestavě dvě změny. Místo Michala Frydrycha nastoupil na pravém kraji obrany Vladimír Coufal, Jana Matouška pak nahradil Ibrahim Traoré. V útoku tak od první minuty hrál Alex Baluta.

Hned druhá minuta nabídla mnoho vzruchu před brankou Liberce. Jaromír Zmrhal se hnal za míčem, českého reprezentanta ale zastavil Jan Mikula pouze za cenu žluté karty. K přímému kopu z hranice vápna se postavil Miroslav Stoch a technickou střelou přes zeď poslal sešívané do vedení.

Ve 12. minutě zahrával Liberec standardní situaci, střelu domácích vyrazil Ondřej Kolář před sebe, dobíhající Jan Mikula následně srazil brankáře sešívaných, za což viděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Červenobílí měli uzemní převahu, blízko velké šance byl Alex Baluta, který těsně nedosáhl na centr Jaroslava Zmrhala. Ve 41. minutě měla Slavia dvě nadějné střely, nejprve zakončení Tomáše Součka chytil brankář Nguyen, ve druhé situaci pálil Ibrahim Traoré těsně vedle.

V závěru poločasu vyslal Alex Baluta do šance Miroslava Stocha, zakončení slovenského záložníka ale vyrazil Nguyen na roh. Do šaten se šlo tak za vedení Slavie 1:0.

Blízko druhé trefy byla Slavia ve 47. minutě, kdy se ke střele dostal Alex Baluta, jeho ránu ale zastavilo břevno. O dvě minuty později pronikal zleva do vápna Josef Hušbauer, který zakončoval jen těsně mimo.

V 51. minutě poslal Alex Baluta do úniku Murise Mešanoviče, jehož střelu znova vyrazil brankář Nguyen. Na druhé straně pálil nebezpečně Roman Breite, zakončení záložníka Liberce letělo těsně mimo bránu.

Znovu zachránilo Liberec břevno v 78. minutě, tentokrát povedenou ránu vypustil Josef Hušbauer. V 81. minutě se dral z pravé strany do vápna Koscelník, který po souboji s Janem Bořilem skončil na zemi. Po konzultaci s videorozhodčím se ale pokračovalo ve hře.

V závěru měl ještě příležitost Miroslav Stoch, z úhlu ale Nguyena nepřekonal. Sešívaní tak vezou z Liberce tři body za výhru 1:0! Naposledy zvítězila Slavia v Liberci 21. února 2015, kdy díky hattricku Milana Škody vyhrála 3:1.

0:1

Sestavy

FC Slovan Liberec

Nguyen – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Kerbr (63. Aarons) – Potočný, Breite, Oscar, Ševčík, Hybš (21. Koscelník) – Oršula (72. Mashike)

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil – Souček, Hušbauer – Stoch (90. Frydrych), Traoré (46. Mešanovič), Zmrhal – Baluta (72. Olayinka)

Detaily utkání

Branky
3. Stoch
Diváci
8875
Žluté karty
Mikula, Kacharaba - Souček, Traore, Kúdela, Bořil, Ngadeu Kolář, Frydrych, Zmrhal
Červené karty
12. Mikula
Rozhodčí
Příhoda – Paták, Černý

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články