Slavia remizovala ve 290. derby 2:2 | SK Slavia Praha
Více

Slavia remizovala ve 290. derby 2:2

2:2
(2:1)
14. kolo, 4. 11. 2018, Letná
14. kolo, 4. 11. 2018, Letná
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
Slavia si odváží z 290. derby Letné bod za remízu 2:2, když se prosadili po rohových kopech hlavou Ondřej Kúdela a Tomáš Souček.

Do 290. derby vyslal trenér Jindřich Trpišovský v základní sestavě na hrotu Petera Olayinku. Na levý kraj zálohy se tak po pauze v zápase s Duklou vrátil Jaromír Zmrhal. Naopak v nominaci úplně chyběl nemocný Milan Škoda.

První zahrozili domácí, Chipciu pronikl středem a zakončoval, jeho ránu zblokoval Ondřej Kúdela. Na druhé straně sešívaní dobře napadali a donutili Nitu k chybné rozehrávce. Miroslav Stoch následně zkusil z první zakončit, míč netrefil ideálně, i tak ale udělal Nitovi spoustu starostí.

O minutu později se Miroslav Stoch dostal ke střele zpoza vápna, jeho rána těsně minula šibenici. Ve 24. minutě si připsal Ondřej Kolář dobrý zákrok proti zakončení Tetteha. 28. minuta přinesla šanci Vladimíra Coufala, který byl po rohovém kopu sám na malém vápně, nemířil ale vůbec přesně.

Další zakončení předvedli tentokrát domácí, zpoza pokutového území napřáhl Kanga, jeho ránu Ondřej Kolář vyrazil na roh.

Gólová radost sešívaných přišla v 36. minutě! Peter Olayinka nevzdal souboj o dlouhý míč a vybojoval rohový kop. Na následný centr Josefa Hušbauera si nejvýš vyskočil Ondřej Kúdela, který hlavou otevřel skóre zápasu!

O tři minuty později měli sešívaní další velkou příležitost. Jan Bořil zakombinoval nalevo s Jaromírem Zmrhalem, centr druhého jmenovaného našel přesně hlavu Petera Olayinky, který orazítkoval tyč branky.

Domácí srovnali ve 42. minutě. Na centr Civiče z levé strany si naskočil Tetteh a hlavou vyrovnal stav utkání na 1:1. V poslední minutě prvního poločasu fauloval před vápnem Slavie Ondřej Kúdela, následná střela z přímého kopu Stanciua trefila ruku Ibrahima Traorého ve zdi, hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten proměnil Kanga. Do šaten se tak šlo za stavu 2:1 pro domácí.

Do druhého poločasu trenér Jindřich Trpišovský vystřídal nevýrazného Ibrahima Traorého. Ke druhému střídání musel slávistický kouč sáhnout už v 52. minutě, kdy zraněného Kúdelu nahradil Simon Deli. Z důvodu zranění musel střídat i v 62. minutě Hušbauer, místo kterého nastoupil Jan Sýkora a kapitánskou pásku od Hušbauera převzal Souček.

Slavii se podařilo vrátit zpět do hry v 70. minutě, Jan Sýkora rozehrál rohový kop, balon našel na penaltovém puntíku Tomáše Součka, který se uvolnil od bránících protihráčů a hlavou srovnal na 2:2!

Dvě minuty se nehrálo kvůli dýmu z pyrotechniky, který zahalil hřiště, a další šance patřila hostům - Stoch potáhl míč, prostrčil ho na rozběhnutého Sýkoru, který balon posunul na střed Zmrhalovi a záložník červenobílých levačkou pálil vedle branky!

V závěru normální hrací doby se skácel s bolestí v boku k zemi Coufal, ale do závěrečných čtyř minut nastavení se ještě zvládl na hřiště vrátit. V poslední minutě nastavení ještě Slavia rozehrála rohový kop, ale Nita lapil míč do svých rukou a to byla také poslední akce, kterou 290. derby vidělo.

Slavia na Letné vybojovala remízu, se svým letenským rivalem neprohrála od podzimu 2016 a tak symbolický klíč od Prahy zůstává minimálně dalšího půl roku v Edenu.

2:2

Sestavy

AC Sparta Praha

Nita - Chipciu, Radakovič, Štetina, Čivič - Stanciu (C), Frýdek, Kanga, Plavšič - Tetteh (64. Mebrahtu), Pulkrab (53. Šural)

SK Slavia Praha

Kolář - Coufal, Kúdela (52. Deli), Ngadeu, Bořil - Stoch, Hušbauer (C) (62. Sýkora), Traoré (46. Baluta), Souček, Zmrhal - Olayinka

Detaily utkání

Branky
42. Tetteh, 45. Kanga (p.) - 36. Kúdela, 70. Souček
Diváci
17398
Žluté karty
Kanga, Radakovič, Chipciu - Ngadeu, Kúdela, Traoré, Souček, Olayinka
Rozhodčí
Ardeleanu - Nádvorník, Moláček

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články