Slavia porazila Zlín 3:1 | SK Slavia Praha
Více

Slavia porazila Zlín 3:1

3:1
(2:1)
15. kolo, 11. 11. 2018, Eden
15. kolo, 11. 11. 2018, Eden
SK Slavia Praha - FC Zlín
Slavia porazila díky dvěma brankám Miroslava Stocha a jedné Michala Frydrycha čtvrtý Zlín a zvýšila svůj náskok na čele tabulky.

Do utkání se Zlínem, se kterým Slavia v posledních třech domácích zápasech neměla dobrou bilanci, vypadl trenéru Jindřichu Trpišovskému ze sestavy zraněný gólman Ondřej Kolář a také Ibrahim Traoré, který si odpykával trest za čtyři žluté karty. Do základní jedenáctky se naopak vrátil minule zraněný kapitán Josef Hušbauer.

Ještě před úvodním hvizdem byl Eden svědkem oslavy dne válečných veteránů, orchestr válečných veteránů zahrál českou hymnu a předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík předal šek na 100 tisíc korun nadačnímu fondu REGI Base. Zároveň oba týmy nastoupily ve speciálních maskáčových tričkách.

Úvod utkání byl poměrně vyrovnaný, Zlín se sice tlačil na polovinu Slavie, ale ke střele na bránu se nedostal. Na druhé straně v 9. minutě poslal Zmrhal pěkný balón za obranu Olayinkovi, jehož přihrávku na poslední chvíli v pokutovém území před nabíhajícím Balutou odkopnul Hnaníček.

Studená sprcha pro Slavii přišla v 17. minutě, Bartošák z levé strany poslal dlouhý centr do pokutového území, kde přesně našel na malém vápně kopačku nabíhajícího Vyhnala – Kovář proti jeho střele ze tří metrů neměl nejmenší šanci reagovat.

Slávisté však dokázali poměrně rychle zareagovat, ve 22. minutě rozehrál roh Hušbauer, v pokutovém území si nejvýše vyskočil Peter Olayinka. Jeho hlavička mířila sice jen do břevna, od něj se však odrazila k Frydrychovi, který zblízka dorazil míč do brány břichem.

Po vyrovnání Slavia držela balón na svých kopačkách, Zlín se na polovině domácího týmu ocital jen sporadicky. Slávisté se snažili o vstřelení další branky, centrované míče a průniky do pokutového území však dobře odrážela zahuštěná zlínská obrana.

Další nadějnou šanci si vytvořil ve 31. minutě Baluta, jeho oblouček ale minul břevno Dostálovy brány o půl metru.

V poslední minutě první půle byl těsně přes pokutovým územím faulován pronikající Hušbauer a z následného přímého kopu poslal Slavii technickou střelou k tyči do vedení Miroslav Stoch!

Slavia měla skvělý vstup do druhého poločasu, zlínský Matejov zahrál v pokutovém území rukou a sudí Hrubeš ukázal na značku pokutového kopu. Exekuce se chopil Miroslav Stoch a svou dělovkou nedal Dostálovi šanci!

Zlín se ani za nepříznivého stavu 3:1 nevzdal, zlínští se několikrát ocitli na dostřel slávistické brány, ale své šance spálili jak Hronek, tak i Beauguel.

Na druhé straně měl obrovskou příležitost v 83. minutě Olayinka, kterého našla Frydrychova zpětná přihrávka od brankové čáry zcela osamoceného na penaltovém puntíku, ale jeho střela mířila jen vedle tyče!

Slavia tak zvítězila 3:1, prolomila nepříznivou bilanci z posledních domácích zápasů proti Zlínu a vzhledem k remíze Plzně v Příbrami vede ligovou tabulku s dvoubodovým náskokem.

3:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kovář – Frydrych, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček, Hušbauer (C) – Stoch, Baluta (58. Sýkora), Zmrhal (74. Škoda) – Olayinka (88. Matoušek)

FC Zlín

Dostál – Bačo, Hnaníček, Gajič – Matejov, Podio (76. Balic), Holík Libor, Jiráček (C), Bartošák (86. Masař) – Beauguel, Vyhnal (69. Hronek)

Detaily utkání

Branky
22. Frydrych, 45. Stoch (p.), 47. Stoch - 17. Vyhnal
Diváci
10107
Žluté karty
Olayinka, Bořil - Matejov, Hnaníček, Bartošák
Rozhodčí
Hrubeš – Blažej, Dresler

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články