Sešívaní uzavřeli rok 2018 výhrou v Jablonci | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní uzavřeli rok 2018 výhrou v Jablonci

0:2
(0:1)
19. kolo, 17. 12. 2018, Střelnice
19. kolo, 17. 12. 2018, Střelnice
FK Jablonec - SK Slavia Praha
V posledním duelu v roce 2018 zvítězila Slavia v Jablonci 2:0! O výhry se svými trefami postarali Milan Škoda a Josef Hušbauer.

Sešívaní naskočili do duelu na hřišti tradičně nepříjemného Jablonce v téměř identické sestavě jako proti Zenitu. Jedinou výjimkou byl post levého beka, kde Jaroslava Zeleného nahradil Jan Bořil, který proti Zenitu nemohl nastoupit kvůli žlutým kartám.

K prvnímu vzrušení dohrávky 19. kola došlo hned ve druhé minutě. Po kolmé přihrávce se dostal do úniku Jan Chramosta, který po zaseknutí našel Jovoviče. Jeho následný pokus ale červenobílá obrana úspěšně zablokovala. O několik minut později se po rohovém kopu a závaru k dorážce dostal Chramosta, toho zastavil zákrokem až Ondřej Kolář Kolář.

V úvodu utkání si Jablonec dokázal vytvořit více příležitostí, s dalším bravurním zákrokem se tak musel slávistický gólman vytasit ve 14. minutě. Tvrdá rána Chramosty na vzdálenější tyč ale narazila na skálopevnou ruku Ondry Koláře.

Úvodní tlak Slavia ustála a byla za to náležitě odměněna. Po centru Jana Bořila z levé strany se k míči dostal Jaromír Zmrhal, ačkoliv byl zády k brance obklopen obránci, dokázal se protlačit ke střele. Jeho rána sice mířila pouze do spojnice branky a tyče, k odraženému míči se však dostal Peter Olayinka a ihned se pokusil vrátit míč do pokutového území. Trajektorie míče se ovšem střetla s rukou bránícího Holeše a rozhodčí nařídil pokutový kop. Penaltu chladnokrevně proměnil kapitán Milan Škoda - sešívaní vedli 1:0.

Ondřej Kolář byl donucen prokázat své kvality opět v 36. minutě, kdy ho střelou mířící do šibenice prověřil Trávník. Poločas uzavřel projektil Miroslava Stocha ze střední vzdálenosti, který domácí gólman Hrubý dokázal odvrátit za roh.

Prvním, kdo se mohl v druhém poločase radovat z branky, byl tým Jablonce, ovšem ne nadlouho. Při centru do pokutového území se snažil Ondřej Kúdela sklepnout míč Ondřejovi Kolářovi, jeho záměr ale přečetl Chramosta, který donutil Ondřeje Koláře k vyražení balónu před sebe. Odražený míč do sítě dostal pohotově Kratochvíl. Gól ale nakonec nebyl uznán, jelikož mu předcházel Chramostův faul na Ondřeje Koláře.

V 66. minutě se do šance dostal Milan Škoda, který sebral na polovině hřiště odražený míč a namířil si to směre k brance Jablonce. Svou akci zakončil střelou levačkou těsně nad.

Radost slávistickým fanouškům přinesla až situace ze 71. minuty. Peter Olayinka vybídl na pravé straně přihrávkou Miroslava Stocha, ten i přes skrumáž jabloneckých hráčů dokázal míč procedit před branku Hrubého. Tam se v pravý čas ocitl Josef Hušbauer a zvýšil přízemní střelou na 2:0.

Slávisté si závěr utkání dokázali pohlídat a skóre se tak již neměnilo. Sešívaní porazili Jablonec 2:0 díky brankám Milana Škody a Josefa Hušbauera. Slavia tak přezimuje na prvním místě FORTUNA:LIGY s náskokem čtyř bodů na druhou Plzeň.

0:2

Sestavy

FK Jablonec

Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek – Hübschman – Kratochvíl (86. Sobol), Trávník, Považanec (82. Acosta), Jovović (75. Ikaunieks) – Chramosta

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil – Souček, Hušbauer – Zmrhal, Stoch (78. Sýkora), Olayinka (89. Frydrych) – Škoda (82. Mešanovič)

Detaily utkání

Branky
18. Škoda (pen.), 71. Hušbauer
Diváci
3115
Žluté karty
Jovovič - Stoch, Ngadeu, Coufal
Rozhodčí
Berka – Blažej, Vlček

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články