Slavia v generálce porazila FK Rostov 2:1 | SK Slavia Praha
Více

Slavia v generálce porazila FK Rostov 2:1

1:2
(0:1)
přát., 14. 7. 2018, Wels
přát., 14. 7. 2018, Wels
FK Rostov - SK Slavia Praha
V posledním přípravném utkání Slavia vyhrála především díky povedenému výkonu v prvním poločase 2:1 nad týmem ruské ligy FK Rostov.

Do utkání kvůli zdravotním problémům nenastoupili vedle dlouhodobě zraněného Murise Mešanoviče i Lukáš Pokorný, Jakub Hromada a Jakub Jugas.

První zajímavou šanci si Slavia vytvořila po čtvrthodině hry, kdy střelu Miroslava Stocha z pětadvaceti metrů vyrazil u tyče připravený gólman Pesjakov na roh. Rostov si mnoho gólových příležitostí nevypracoval, v 18. minutě v závaru po rohovém kopu se k hlavičce dostali postupně hned tři jeho hráči, ale míč od brány odkopli do bezpečí slávisté.

Ve 23. minutě Slavia předvedla rychlý útok, Zmrhal z levé strany centroval do pokutového území, kde našel hlavu Jana Sýkory – jeho hlavička orazítkovala břevno, odrazila se do země a následně před Tecla, jehož hlavička však mířila metr nad bránu.

Diváci viděli první gól ve 35. minutě. Sýkora rozehrál dlouhý roh, balón z první přiťuknul Jaromír Zmrhal pět metrů za hranici pokutového území na nohu připraveného Miroslava Stocha – na jeho prudkou ránu byl Pesjakov bezmocný.

Do druhé půle nastoupila Slavia beze změn v sestavě, ale pokračovala ve vytváření gólových šancí. Ve 46. minutě po dlouhém výkopu Koláře si narazil Zmrhal se Sýkorou, naběhnul si před bránu, kam mu Sýkora naservíroval přesný centr na hlavu – jeho hlavičku pod břevno však Pesjakov vyškrábnul na roh.

Druhou branku přidala Slavia v 51. minutě, Stoch vyslal křížný pas do pokutového území na Vladimíra Coufala, jeho přihrávku před bránu ideálně zužitkoval Stanislav Tecl.

Slavia si vytvořila další tři velké šance, nejdříve v 56. minutě vyrazil prudkou střelu Stocha Pesjakov, o minutu později po rohu hlavičkoval těsně nad břevno Deli. Třetí gól měl na noze Sýkora, ale tváří v tvář Pesjakovi trefil zblízka jen jeho nohu.

Rostov vystřídal v 63. minutě hned osm hráčů a v 76. minutě se mu podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Po postupném útoku si na centr od brankové čáry v malém pokutovém území naskočil Shomurodov a po jeho hlavičce neměl Kolář šanci zasáhnout.

Rostov mohl vyrovnat v 80. minutě, ale střela Mirzova těsně minula bránu.

Slavia tak v posledním přípravném utkání vyhrála zejména díky dobrému výkonu v prvním poločase nad Rostovem 2:1 a v neděli 22. července ji čeká první kolo FORTUNA:LIGY proti Olomouci.

1:2

Sestavy

FK Rostov

Pesyakov – Kalachev, Wilusz, Parshivlyuk, Saletros, Ionov, Mirzov, Shomurodov, Hadzikadunic, Schadin, Gatcan

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal (61. Frydrych), Ngadeu (73. Kúdela), Deli, Bořil (66. Zelený) – Souček, Hušbauer (80. Valenta) – Stoch (77. Baluta), Sýkora (64. van Buren), Zmrhal (86. Auer) – Tecl (64. Škoda)

Detaily utkání

Branky
76. Shomurodov - 34. Stoch, 51. Tecl

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články